УКР РУС
» » Україна повинна відповідально зберігати двопартійну підтримку США – Маркіян Лубківський
Всі новини

Україна повинна відповідально зберігати двопартійну підтримку США – Маркіян Лубківський

В оцінці проміжних виборів в США Україна не повинна повторити помилку 2016 року при обранні американського президента і зберегти підтримку як Демократичної партії, так і Республіканської. Так прокоментував попередні результати виборів до Конгресу США дипломат, надзвичайний і повноважний посол України, заступник лідера руху "Справедливість" Маркіян Лубківський.

"Нам разом зі стратегічними партнерами, а перш за все США, слід працювати над посиленням санкцій проти Росії для повного відновлення територіальної цілісності і суверенітету України, її повернення до мирного життя", - зазначає дипломат.

На думку Лубківського, українській владі варто бути максимально обачною при оцінках результатів виборів в США, не повторюючи помилок 2016 року.

Він переконаний, що попередні результати виборів свідчать про те, що Україна може і повинна зберегти підтримку нашого стратегічного партнера, яким є США, в життєво важливих питаннях протидії агресору і просуванні до членства в НАТО.

"Головним завданням для України залишаються сьогодні реальні внутрішні зміни на краще, які б відчули українці. Від цього багато в чому залежить міжнародна підтримка України", - підсумував він.

Відзначимо, що в 2016 році відбулися вибори президента США. Головними кандидатами на перемогу вважалися Хілларі Клінтон від демократів і Дональд Трамп від республіканців. Українські політики у своїй більшості були впевнені в перемозі Клінтон і "відважували реверанси" їй і не бачили мільярдера Трампа в Білому домі. Однак результат був несподіваним, після чого Києву довелося практично з нуля вибудовувати відносини з новою американською Адміністрацією.

У вівторок в США відбулися проміжні вибори. В результаті цього голосування будуть переобрані 35 з 100 сенаторів, всі 435 членів Палати представників Конгресу, 39 губернаторів штатів і територій, а також 6073 члена законодавчих зборів штатів, судді і члени рад шкільних округів. Проміжними вони називаються тому, що проводяться через два роки після попередніх президентських виборів і за два роки до наступних.

За попередніми даними, Демократична партія США вперше за вісім років повернула контроль над Палатою представників, а Республіканська партія зберегла перевагу в Сенаті. Американський лідер Дональд Трамп визнав поразку республіканців і вже привітав демократів з перемогою.

Вибори в США вже прокоментував і президент України Петро Порошенко. Він наголосив на важливості підтримки України двох партій і не став робити акцент на демократах або республіканців.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну