УКР РУС
» » Луценко пообіцяв подати у відставку через вбивство Гандзюк: підсумки дня
Всі новини

Луценко пообіцяв подати у відставку через вбивство Гандзюк: підсумки дня


СУСПІЛЬСТВО

14 разів за минулу добу російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню. В результаті бойових дій ніхто з українських військовослужбовців не постраждав, повідомив прес-центр Операції об'єднаних сил.

Пообіцяв подати у відставку Генеральний прокурор Юрій Луценко через політичний піар навколо розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк і нівелювання роботи правоохоронних органів у цій справі. Але в парламенті не вистачить голосів для прийняття такого рішення.

Виплатити по 11 тис. євро. Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав українську владу винною в погромі ромського поселення в Одеській області в 2002 році і зобов'язав кожному з 12 постраждалих виплатити компенсацію.

170 народних депутатів отримують компенсацію на оренду житла в Києві, з них 120 задекларували мільйони заощаджень, а мінімум 25 володіють житлом у столиці або елітному передмісті. Про це йдеться в сюжеті програми "Наші гроші". Згідно із законом, який парламентарії прийняли самі для себе, ті з них, хто не володіє житлом у столиці і 30 км навколо, мають право на компенсацію з грошей платників податків. Щомісяця їм нараховують по 20 тис. грн за оренду квартири чи номера в готелі "Київ".

1,8 млрд євро громадяни України витратили у 2017 році в Польщі. За даними Головного статистичного управління країни, в 2017 році іноземці залишили в Польщі 9,65 млрд євро, що на 6% більше, ніж торік.

37,3 тис. осіб і 4,7 тис. транспортних засобів перетнули контрольні пункти пропуску на Донбасі за минулу добу, повідомила Державна прикордонна служба. Повідомляється, що за минулу добу загальний потік через КПВВ характеризувався незначним зростанням у порівнянні з попереднім днем.

ЕКОНОМІКА

Зміцнив на 6 копійок до 27,96 гривень за долар національну валюту Національний банк на 7 листопада в порівнянні з попереднім банківським днем, 6 листопада.

Знизив на 0,73% Національний банк на 6 листопада в порівнянні з попереднім банківським днем курс золота – до 345 тис. грн за 10 тройських унцій.

496,4 млн штук на загальну суму 34,216 млрд грн утилізовано за січень – вересень Національним банком не придатних до обігу банкнот. Це менше, ніж за відповідний період 2017 по кількості на 18,4% і за сумою на 8,5%.

Планує витратити близько 100 млн грн міжнародний аеропорт Бориспіль на розконсервацію терміналу F і підготовку його до відновлення роботи. Термінал буде відкрито для регулярної експлуатації з початку весняного сезону авіаційної навігації, тобто в кінці березня 2019 року. Планується, що в середньому термінал обслуговуватиме 12 рейсів на день.

Зросли на 0,6% за жовтень міжнародні резерви України – до 16 млрд 737 млн дол. У жовтні чиста купівля валюти Національним банком склала 198,5 млн дол.

Зросли на 10% в річному вираженні в жовтні продажі в Україні нових комерційних автомобілів. Про це повідомила асоціація "Укравтопром". За місяць першу реєстрацію пройшли 1105 нових комерційних автомобілів. Найбільшим попитом у цьому сегменті автомобільного ринку мали автомобілі марки Renault, жовтнева реалізація яких в Україні становила 163 машини (зростання на 9%).

Продаж активів 20 банків, що знаходяться в управлінні Фонду гарантування вкладів, відбувся протягом минулого тижня – на загальну суму 133,1 млн грн. На поточному тижні Фонд планує продати активи ліквідованих банків на загальну суму 8,28 млрд грн.

На площі 7,0 млн га станом на 5 листопада українські аграрії посіяли озимих зернових (98% від плану). У тому числі посіяно озимої пшениці – 6,0 млн га (98%); жита – 117 тис. га (80%). На цю ж дату аграрії зібрали 60,7 млн тонн зерна з площі 13,7 млн га (92%) при врожайності 44,3 ц / га.

СВІТ

Роботу 115 підозрілих акаунтів заблокував Facebook напередодні виборів у конгрес США. Заблоковано 30 акаунтів мережі Facebook і 85 облікових записів Instagram, які, як передбачається, використовуються для "скоординованої негідної поведінки".

Президент Білорусі відмовився від ідеї розміщення на території своєї країни російської військової бази. "Білорусь знаходиться у військовому союзі з Росією, однак не планує розміщувати на своїй території іноземну військову базу", – заявив Олександр Лукашенко.

11 листопада в Парижі не буде анонсованої раніше повноформатної зустрічі президентів США і РФ. Вона може відбутися в кулуарах саміту G20 в Аргентині, який пройде з 30 листопада по 1 грудня.

На 10 грудня заплановане офіційне відкриття тестового високошвидкісного тунелю в Лос-Анджелесі, який будує компанія бізнесмена Ілона Маска. Будівництво почалося більше року тому. Тунель має довжину 3,2 км. По ньому будуть пересуватися електроплатформи з автопілотом, які здатні перевозити 8-16 пасажирів, або один легковий автомобіль, зі швидкістю до 250 км/год.

Найбільш високооплачуваним футболістом у світі за версією дослідницького центру CIES Football Observatory визнаний нападаючий збірної Франції і гравець футбольного клубу "ПСЖ" Кіліан Мбаппе. Його вартість оцінюється в 216,5 млн євро. Другим у рейтингу став нападаючий "Тоттенхема" Харрі Кейн – 197,3 млн євро. Третій – нападаючий з паризького "ПСЖ" Неймар – коштує 197 млн. У топ-5 також входять Мохамед Салах ( "Ліверпуль", 173 млн) і Філіпе Коутіньйо ( "Барселона", 171,3 млн).

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну