УКР РУС
» » Обшивка бетонних сходів у будинку деревом: переваги рішення та вибір матеріалу
Всі новини

Обшивка бетонних сходів у будинку деревом: переваги рішення та вибір матеріалу

Монолітні сходи – синонім міцності та надійності. Конструкції бетонних сходів активно використовуються як на вулиці, так і в приміщеннях, завдяки здатності витримувати значні навантаження, стійкості до перепадів температур та вологи й тривалому терміну експлуатації.


Поціновувачі максимальної практичності та довговічності обирають їх для встановлення у приватних будинках у декілька поверхів. Щоб конструкція вдало вписалася в інтер’єр і стала гармонійною його частиною, необхідне її облицювання. Найчастіше обирається обшивка бетонних сходів деревом. Так, використання саме цього матеріалу має численні переваги:
  • Універсальність при інтегруванні в дизайн помешкання. Дерев’яне облицювання підходить до всіх стилів облаштування оселі.
  • Комфорт при пересуванні сходами. Так, пересуватися дерев'яними теплими сходинками набагато приємніше, ніж холодним бетоном.
  • Безпечність. Дерев’яні накладки не ковзкі, на відміну від натурального чи штучного каменю, а також екологічно чисті.
  • Простий догляд. Потрібно лише регулярно очищати поверхню пилотягом, за необхідності проводити вологе прибирання, застосовуючи м’яку тканину та засоби догляду за дерев’яною підлогою.
  • Придатність до реставрації. Якщо елемент з часом піддасться стиранню, його можна відшліфувати та покрити лаком або фарбою.
Крім цього, замовлення такої обшивки не приносить клопотів власнику приміщення. На місці проводиться тільки підгонка розміру деталей та їх кріплення до бетонних сходів. Безпосередньо виготовлення та покриття сходинок здійснюється на виробництві.

Дерев’яні сходинки на сходи в будинку: вибір породи деревини

Для оздоблення внутрішніх сходів використовується деревина твердих порід, щоб забезпечити довге збереження первинного вигляду під впливом експлуатаційних навантажень. Перше місце за стійкістю до стирання та механічною міцністю займають сходинки з дуба на бетонні сходи. При цьому матеріал відзначається зовнішньою привабливістю, й робить облаштування дому показним та «коштовним». Колір зазвичай підбирається в тон підлоги чи двері у приміщенні, поверхню покривають лаком. Якісні дубові сходинки на бетонний каркас відповідно коштують, тому, якщо хочеться розумно зекономити, як альтернативу можна застосувати деревину ясена. Вона практично не поступається за утилітарними властивостями, а виражений природний малюнок тішить погляди мешканців дому та гостей.

Хвойні породи, попри доступну вартість та красивий екстер’єр, використовувати для виготовлення сходинок не рекомендується. Їх деревина м’яка та має невисоку щільність, а значить, доволі швидко зітреться під кроками жителів будинку.

Щоб сходинки довго прослужили, важливо замовляти їх у відповідальних виробників. Так, деревина має бути достатньо просушеною, в іншому випадку суттєво погіршаться її характеристики міцності. Аби уникнути розтріскування та деформацій елементів, їх виробляють за спеціальним методом: сходинки склеюються у два шари методом паркету. Стандартна товщина сходинок складає 40 мм, проте можливе виготовлення варіантів товщиною до 10 см. Сходинки можуть бути прямими чи забіжними, залежно від конфігурації бетонної основи. Має значення точне дотримання розмірів, тому на об’єкті спеціалісти попередньо проводять заміри, й після того, як деталі готові, на місці при необхідності їх виправляють до потрібних параметрів.
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну