УКР РУС
Всі новини

Який двутавр використовувати для тельфера?

На багатьох підприємствах для переміщення вантажу використовується спеціальне обладнання. Це пересувні лебідки, які закріплені на металевих балках і можуть вільно пересуватися по ним. Це обладнання називається тельферами. В якості балки на якій їх закріплюють виступає двутавр. Користь цього обладнання складно переоцінити. Воно полегшує складання приладів та конструкцій у склад яких входять важкі або габаритні частини. Також за допомогою них можна пересувати різноманітні вантажі або обладнання по цеху або по підприємству.


Для опорних балок на які встановлюють тельфери висуваються досить серйозні вимоги:
  • Вони повинні бути дуже міцними, щоб витримувати вагу самого обладнання і вантажу, який воно пересуватиме. 
  • Вони повинні витримувати певні динамічні навантаження, які можуть виникати під час роботи. 
  • Матеріал, з якого вони виготовляються, повинен бути зносостійким, інакше під час роботи він буде витиратися катками, на яких пересувається тельфер.
  • Геометричні параметри балки повинні бути виконані із мінімальними відхиленнями, інакше під час роботи обладнання може заклинити.
  • Вони повинні витримувати скручуючи навантаження, які можуть виникати під час пересування габаритних вантажів.
  • Поперечний переріз балки повинен бути у формі двотавра. Цей профіль найефективніший серед інших. Він витримує великі навантаження при власній малій вазі.
  • Високий запас міцності. Цей виріб буде використовуватись для перенесення вантажів над іншим дорогим обладнанням. Обрив може дуже дорого коштувати та призвести до травмування людей, які використовують тельфер
Для того, щоб задовольняти усім цим вимогам, інженерами був розроблений спеціальний різновид двотавра. Він маркується літерою “М” та називається монорельсовий. Він створений спеціально для використання як опорна балка для тельфера.

Особливості двотавру марки “М”

Головною особливістю цього металопрокату є його вузька спеціалізація. Він розраховується та виготовляється саме для монорельсових конструкцій які використовуються для пересування тельфера. Особливості монорельсового двотавру:
  • Виготовляється шляхом гарячого катання. Спочатку метал розплавляють і додають необхідні хімічні компоненти, які придадуть готовому виробу необхідні механічні властивості. Після завершення цієї операції розплавлену сталь розливають у спеціальні прокатні станки, які поступово придають виробу необхідних геометричних параметрів. Це робиться за кілька заходів. Спочатку проводять чорнову обкатку, а потім чистову. Чим більше етапів прокату проходить виріб, тим точнішими будуть його геометричні параметри на виході.
  • Він відрізняється від звичайного двотавру більш товстими стінками. Це зумовлено особливостями використання. Навантаження на полички у такого виробу значно більші ніж в інших видів Н-подібного профілю. Також в нього полички з'єднуються між собою під прямим кутом. Відхилення не повинно перевищувати 12 градусів.      
Приобрести двутавр для тельфера можно по ссылке: https://dimaxtd.com.ua/
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну