УКР РУС
» » Вакцинація в Україні: Зеленський і Степанов пояснили, чому вони отримають щеплення одними з перших
Всі новини

Вакцинація в Україні: Зеленський і Степанов пояснили, чому вони отримають щеплення одними з перших

Президент, прем'єр-міністр і міністр охорони здоров'я зможуть вакцинуватися одними з перших, щоби показати приклад населенню. Про це заявив чільник МОЗу Максим Степанов під час Всеукраїнського форуму "Коронавірус: виклики та відповіді". Раніше про готовність це зробити говорив і Володимир Зеленський. 


Щепити українців від COVID-19 найімовірніше почнуть уже 15-го лютого. Перших вакцинуватимуть медиків, військових та нацгвардійців. Утім, поки що невідомо, де і як це буде відбуватися. 

Спершу Україна має запевнити організацію ЮНІСЕФ у тому, що готова отримати препарати та має усі належні умови для їх використання. 

Згідно з соціологічними дослідженнями, менше половини українців вакцинуватися не збираються. Тож Степанов упевнений, країна потребує популяризації щеплення. 

"Ми розглядаємо питання щодо внесення змін до національного плану вакцинації. Там вже чітко визначено, хто саме вакцинуватися буде. Допускаємо щодо внесення змін саме щодо популяризації цієї компанії.Показати безпечність цієї вакцини. Щоби довести, в принципі, я вважаю, що по такому шляху йдуть різні країни світу, коли перші особи держави вакцинуються", – сказав Степанов.

Водночас, головний санітарний лікар Віктор Ляшко запевнив, що Україна зі свого боку зробила все можливе. Тепер слово за ЮНІСЕФ має вирішити, коли саме розпочинати доставку сироваток до України.

За словами Президента Володимира Зеленського, у планах вакцинувати приблизно половину населення до першого півріччя наступного року. 

Із досягнень президент назвав те, що вдалося втричі зменшити середньотижневу кількість випадків захворювання. Каже, що рівень смертності від коронавірусу в нас нижчий порівняно з багатьма європейськими країнами.

"Точно буду вакцинуватися з нашими військовими як Верховнокомандувач, я це повинен робити, я так вважаю. тому це буде теж в першій частині. Вважаю, що і батьки мої повинні це зробити, ну, трішечки пізніше, коли буде в доступному форматі вакцина", – заявив Зеленський.

Нагадаємо, раніше на форумі повідомили, що уже цього місяця – у лютому – до України приїдуть 117 тисяч доз вакцин від виробника "Пфайзер" для 55 тисяч людей із першої групи імунізації. 

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну