УКР РУС
Всі новини

Китай схвалив вакцину Sinovac, яку закуповуватиме Україна

Державне управління з контролю за фармацевтичною продукцією Китаю схвалило для повсюдного застосування вакцину від коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech. Нею збираються прищеплювати й українців. Про це повідомляє УНІАН.

Зазначається, що виробнику надали умовний дозвіл для регулярних поставок на ринок цього препарату. Раніше вакцина використовувалася в Китаї головним чином для представників групи підвищеного ризику – лікарів, прибиральників, співробітників поліції і митниці, а також чиновників.

У ході випробувань третьої фази, проведених в Бразилії і Туреччині, оцінювалася ефективність вакцини-кандидата щодо медичних працівників, які лікують пацієнтів з коронавірусною хворобою. Вони мали одну і ту ж первинну кінцеву точку – рівень ефективності препарату через 14 днів після щеплення вакциною-кандидатом або плацебо.

Зазначено, що станом на 16 грудня 2020 року в програмі взяли участь 12 396 медичних працівників старше 18 років. Всього за період спостереження було зафіксовано 253 позитивних випадки.

Клінічні випробування третьої фази в Туреччині проходили у два етапи. Серед учасників – медичні працівники на першому етапі й населення – на другому етапі. Вік учасників становив від 18 до 59 років. Всього в випробуванні був задіяний 7 371 учасник. Так, 1322 учасники завершили вакцинацію двома дозами та увійшли в 14-денний період спостереження після отримання другої дози вакцини.

"На підставі аналізу 29 випадків ефективність профілактики COVID-19 склала 91,25% через 14 днів після двухдозової вакцинації відповідно до 0, 14-денним графіком", - інформують у компанії.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявляв, що тих, кому не вистачить вакцини Pfizer, вакцинуватимуть іншою – від компанії Sinovac. Так, Україна отримала підтвердження про готовність постачання 12 млн доз вакцин від коронавірусної інфекції, вироблених компаніями AstraZeneca і Novavax.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну