УКР РУС
» » Байден заявив, що США не прогинатимуться під Росію: реакція Кремля
Всі новини

Байден заявив, що США не прогинатимуться під Росію: реакція Кремля

США не прогинатимуться перед Росією і поновлять традиційні американські принципи у міжнародних відносинах, заявив у Держдепі Джо Байден. Він вперше на посаді виступив у відомстві, яке опікується зовнішньою політикою. Як на це відреагував Кремль та про інші пріоритети у міжнародних відносинах нового президента, дізнавалась журналістка "5 каналу".
America is back. Сполучені Штати повертаються до своїх попередніх принципів у міжнародній політиці. У цьому твердо запевнив американський лідер Джо Байден. Вперше на посаді президента він виголосив свою промову в Державному департаменті. Передусім пообіцяв відродити американську дипломатію та її авторитет.
"Я хочу, щоб світ почув: Америка повернулася! Дипломатія повернулася в центр нашої зовнішньої політики. Як я говорив у своїй інавгураційній промові, ми відновимо наші альянси і знову взаємодіятимемо зі світом. Не для того, щоб подолати вчорашні кризи, а щоб побороти сьогоднішні та завтрашні", – зауважив Джо Байден.
На відміну від свого попередника, Байден не має наміру загравати з Росією. Сполучені Штати більше не прогинатимуться перед агресивними діями Кремля, а всім нападам активно протидіятимуть.
"Я чітко пояснив Володимиру Путіну в геть іншій манері, на відміну від мого попередника, що минули дні, коли США поступалися агресивним діям РФ, кібератакам, втручанням в американські вибори. Ми не вагатимемося, щоби підвищити ціну, яку Росія повинна заплатити за ці дії", – додав Байден.
У Кремлі ж на це відреагували критично. Кажуть, не слухатимуть ультимативні заяви та вважають їх неприйнятними. Байден розкритикував Росію і за недотримання верховенства права. Дорікнув, що опозиціонера Навального заарештували безпідставно – критик Кремля зазнав політичного переслідування.
"Політично мотивований вирок Навальному та російські спроби придушити свободу зібрань – це питання, яке глибоко непокоїть нас і всю світову спільноту. Навальний став мішенню за те, що виявляв корупцію. Його мають звільнити негайно і без умов", – зазначив президент США.
Байден хоче поглибити співпрацю з НАТО, країнами Європи, Мексикою, Японією. А ще новий президент доручив главі Пентагону Ллойду Остіну переглянути розміщення американських військових за кордоном. А поки що вирішив призупинити виведення американських військ із Німеччини. Тобто скасував ще одне рішення свого попередника. Мирослава Танська, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну