УКР РУС
» » Паспорти COVID-вакцинації вже розробляють в Європі – яка їхня функція
Всі новини

Паспорти COVID-вакцинації вже розробляють в Європі – яка їхня функція

Паспорт вакцинації проти коронавірусу планує запровадити уряд Данії спільно з представниками бізнесу. Документ буде цифровим. На думку влади Данії, у майбутньому це допоможе людям подорожувати, ймовірно, без карантину і суворих обмежень. Паспорт має увійти в обіг за 3-4 місяці. І це стане сигналом до послаблення обмежень й у самій Данії. Першим кроком до створення такого паспорта буде реєстр вакцинованих осіб. Вони зможуть перевірити, чи внесені дані про їхнє щеплення на спеціальний сайт Міністерства охорони здоров'я Данії.
"Є частини данського суспільства, які мають рухатися вперед. Є бізнесова спільнота, яка повинна мати змогу подорожувати. І тому я з радістю оголошую сьогодні про нову співпрацю між урядом, бізнесовою і культурною спільнотами задля розробки цифрового корона-паспорта", – сказав міністр податків Данії Мортег Бедсков.
Данія – одна з перших країн ЄС, чия влада конкретно втілює ідею паспорта вакцинації. Запровадити такий паспорт для всіх держав об'єднаної Європи – у Єврокомісії поки що не планують. Хоча й погоджуються – сертифікат про щеплення потрібен. Та лише для медичних потреб. А не як перепустка для вільних подорожей чи уникнення карантинних обмежень. За словами головного дипломата ЄС Жозепа Борреля – вакцина не є надійним критерієм для регулювання подорожей. Але у Швеції планують ще до літа розробити цифровий сертифікат міжнародного зразка – саме для вільного пересування. Для цього активно співпрацюватимуть з ВООЗ.
"Ми працюємо над тим, щоб розробити міжнародні стандарти довіри до цього сертифіката. Ми не хочемо просто клаптя паперу з незрозумілою печаткою. Хочемо бути певні, що печатка на сертифікаті означає повну вакцинацію проти COVID-19", – розповіла міністерка соціальної політики Швеції Лена Халленгрен.
"Ми хочемо знайти стандарти для Європейського Союзу, звісно додатково до міжнародних стандартів. Можливо, найперше цей сертифікат буде потрібний вдома, для різної діяльності, про яку говорили в Данії", – зазначив прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен.

Помилковими називають привілеї для вакцинованих у Німецькому урядовому комітеті з етики. Адже вакциновані все одно можуть переносити інфекцію. Тому повинні носити маски і зберігати соціальну дистанцію. Крім того, імовірні привілеї для вакцинованих несправедливі щодо тих, хто не мав нагоди вакцинуватися. Оскільки не належали до груп населення, яких вакцинують найперше, – медиків чи людей похилого віку.
"Сподіваємося, що рівень інфекції падатиме внаслідок вакцинації. Але вірус все одно залишиться. І це треба чітко розуміти. Винятки з карантинних обмежень для прищеплених людей не допоможуть. Вони створюють хибне уявлення про те, що імунізовані люди безпечні та не становлять ризику інфікування", – наголосила речниця Німецького комітету з етики Сіґрід Ґрауман.
Не паспорт, але мобільний застосунок для підтвердження вакцинації розробляють у Великій Британії. А працюють над нею компанія з біометрії обличчя iProov та компанія з кібербезпеки Mvine. Розробку фінансує держава. Нонна Стефанова, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну