УКР РУС
» » Послаблення карантину в Італії: за яких умов працюють музеї, ресторани та визначні пам'ятки
Всі новини

Послаблення карантину в Італії: за яких умов працюють музеї, ресторани та визначні пам'ятки

Майже забутий за час пандемії гамір та аромат щойно звареної кави. Після майже трьох місяців простою італійські ресторани знову переповнені відвідувачами. Щоб убезпечити гостей, власники закладів збільшили відстань між столиками, а кожне місце ретельно дезінфікують. Італійці ж радіють, кажуть: за чашкою ранкового еспресо сумували чи не найбільше під час карантину.
"Ми знову відчуваємо, як це – насолоджуватися нормальним життям. Зустрічатися з друзями, відвідувати торговельні центри, смакувати кавою в закладі перед початком робочого дня", – радіє мешканка Рима Тиціана Бальдо.
Під звуки шедеврів класиків італійської музики до звичного життя повертається й Колізей. Відвідувачів амфітеатр не бачив 88 днів – це рекорд від часів Другої світової війни. З нагоди відкриття влаштували урочистий концерт.
"Здається, я ще ніколи так не хвилювалася у своєму житті. Не мала концертів майже три місяці. А співати з нагоди відкриття Колізею – це честь для будь-якого артиста. Це найбільший подарунок у житті!" – наголосила співачка Олімпіяч Пані.
Поки що Колізей працюватиме з обмеженнями. Всередину пам'ятки пускають не більше трьох сотень людей на день. Квиток на екскурсію слід бронювати заздалегідь. Усім відвідувачам міряють температуру. І працівники, і гості зобов'язані носити маски та дотримуватися дистанції. "Було болісно бачити Колізей порожнім, адже зазвичай перед входом тут натовпи туристів. Але тепер, здається, у нас знову буде купа роботи", – каже кураторка екскурсії Колізеєм Лучія Ретті. Найвідоміші полотна Рафаеля та Сандро Ботічеллі – тепер також можна побачити на власні очі. Так само як і інші знамениті картини художників італійського Ренесансу. Роботу поновили всі музеї Ватикану. Експозицію, однак, можна оглянути лише за визначеним маршрутом.
"Єдиний позитив під час пандемії – це відсутність натовпів туристів. Зранку я був єдиним відвідувачем у Сикстинській капелі. І мав унікальну можливість доторкнутися до мистецтва наодинці", – розповів турист із Бельгії Бенуа Дуплє.
Музеї Ватикану припинили роботу ще на початку березня торік. У червні частково почали приймати відвідувачів, а наприкінці жовтня вдруге пішли на карантин.
"Ми доклали неабияких зусиль, щоб показати відвідувачам найкраще. Започаткували нові проєкти, посилили заходи безпеки. Ми раді знову приймати всіх шанувальників мистецтва", – зауважила директорка комплексу Музеї Ватикану Барбара Джарра.
До скарбниці Святого Престолу туристи приносять щороку близько ста мільйонів доларів. Нині у Ватикані незвично порожньо – кажуть працівники музеїв. Попри це, сподіваються, що зали галерей не порожнітимуть, а відсутність гамірних туристів надихне італійців по-новому відкрити для себе мистецтво.
"Збитки музеїв за минулий рік були шаленими. Галереї Ватикану відвідали трохи більше мільйона відвідувачів. Тоді як ще 2019-го ми мали більш як 7 мільйонів гостей. А через повторне закриття музеїв восени ми опинилися на межі банкрутства", - повідомив заступник директор комплексу "Музеї Ватикану" Паоло Ніколіні.
Суворий локдаун через коронавірус Італія запровадила ще в жовтні. І відтоді не раз посилювала обмеження. Нині ж майже всі регіони перевели до "жовтої" зони. Тотальний карантин і надалі діятиме лише в Сицилії та Сардинії. Вероніка Орєхова, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну