УКР РУС
» » Розгляд імпічменту Трампа під охороною Нацгвардії: як налаштовані американські сенатори
Всі новини

Розгляд імпічменту Трампа під охороною Нацгвардії: як налаштовані американські сенатори

Національна гвардія Сполучених Штатів охоронятиме Вашингтон під час розгляду питання про імпічмент 45-го президента Дональда Трампа. Таке рішення ухвалили після того, як низка сенаторів отримали погрози від прихильників експрезидента. Обіцяють напади, якщо ті братимуть участь у засіданнях щодо імпічменту. Як налаштовані американські сенатори та коли Трампу можуть оголосити імпічмент – дізнавався журналіст "5 каналу" Євген Пилипчук.   
6 січня прибічники Дональда Трампа, після кількох годин протестів, штурмом захопили будівлю Капітолію. Вони намагалися зірвати затвердження результатів голосування виборників. За ними перемогу на президентських виборах здобув суперник Трампа – Джо Байден. Те, що протестувальники захоплять Капітолій, не очікував навіть сам Трамп. Хоча за кілька днів до цього 45-й президент закликав активно боротися за свій вибір та обіцяв улаштували демократам "пекельну битву" за президентське крісло. Саме за заклики до заворушень проти Трампа розпочали процедуру імпічменту.
"Дональд Трамп становить реальну небезпеку для країни. Але ми повинні дотримуватися нашої клятви та захищати Конституцію США. І нехай допоможе нам Бог. Я підписую статтю про імпічмент із жалем та розбитим серцем, адже виступаю проти президента, який закликав до заколоту", – заявила спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі.
Статті щодо імпічменту Трампа отримали більшість голосів в американській Палаті представників. Окрім демократів, їх підтримали й деякі республіканці. У понеділок документи передадуть до Сенату США. А їхнє обговорення розпочнеться в лютому. Самі сенатори переконують, що процедуру імпічменту Трампа вже не зупинити. Навіть попри те, що він уже майже тиждень не є чинним президентом країни. А його прихильники тепер погрожують сенаторам, якщо ті розглядатимуть справу про імпічмент.
"Кожен хоче залишити цю жахливу главу американської історії в минулому. Але замовчування не принесе зцілення. Єдиний спосіб отримати його – розглянути цю справу. Ми маємо встановити справедливість", – заявив лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер.
Дональд Трамп – єдиний президент США, якому двічі оголошували імпічмент у Палаті представників. Уперше – в 2019 році через перевищення ним повноважень. Під час розмови з українським президентом Володимиром Зеленським Трамп вимагав розпочати розслідування проти Гантера – сина його конкурента на виборах Джо Байдена. Однак Сенат, який контролювали республіканці, тоді імпічмент Трампа не підтримав. Євген Пилипчук, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну