УКР РУС
» » Схвалює надання летальної зброї Україні: Пентагон вперше очолив афроамериканець
Всі новини

Схвалює надання летальної зброї Україні: Пентагон вперше очолив афроамериканець

Афроамериканець – глава Пентагону. Вперше в історії США темношкірий чоловік головуватиме у Міністерстві оборони. Це генерал армії у відставці Ллойд Остін. Його кандидатуру запропонував президент Джо Байден. А напередодні затвердив Сенат, передає "5 канал". Остін уже встиг зробити перші кроки на посаді. Так, телефоном поговорив із генсеком НАТО Єнсом Столтербергом. Вони обговорили ситуацію у сфері безпеки, а також місії в Афганістані та Іраку. Остін керував Центральним командуванням США. У відставку пішов 2016-го. Із Байденом познайомився ще за часів президентства Обами. Байден тоді курирував політику щодо Іраку, а Остін був командувачем підрозділу, який останнім залишив цю країну під час виведення військ. Генерал схвалює надання летальної зброї Україні, про це він говорив раніше. А також іншої військової допомоги Києву. Всередині країни – один із головних пріоритетів новопризначеного подолання коронавірусу.
"Я, як і всі інші керівники зіштовхнуся з багатьма викликами. І найсерйозніший – пандемія, яка вразила нашу країну. У цьому напрямку я робитиму все, що можна, аби забезпечити людей вакциною. Безпека і безпека нашої демократії вимагає компетентного цивільного контролю над нашими збройними силами. Я все життя відданий цьому принципу. У війні та в мирі я реалізовував політику цивільних осіб, обраних та призначених наді мною. Я знаю, що, будучи членом кабінету президента, політичним призначенцем, потрібна інша перспектива та унікальні обов'язки, ніж просто форма", – заявив голова Міністерства оборони США Ллойд Остін.
Старший сенатор США Чак Шумер наголосив, що сенат проголосував і затвердив номінованого Джо Байденом главу Пентагону Ллойда Остіна.
"Він буде першим афроамериканцем у Міністерстві оборони в історії Сполучених Штатів. Це дуже важливий символ рівності, різнобарвності і розвитку нашої країни. Містер Остін безмежно фахована людина, який пройшов великий кар’єрний шлях. Як глава Пентагону він обіцяє розширити можливості та розбудувати армію. Перед ним стоїть дуже важке завдання, але я вірю, що він дотримається свого слова", – додав він.
Як раніше повідомляв 5.ua, у перший робочий день новий президент скасував цілу низку рішень свого попередника і прибрав з кабінету невеличку червону кнопку, якою Дональд Трамп викликав офіціанта з дієтичною колою.  Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну