УКР РУС
» » Світові лідери засудили затримання Навального в аеропорту
Всі новини

Світові лідери засудили затримання Навального в аеропорту

Світові лідери засудили затримання російського опозиціонера Олексія Навального напередодні в аеропорту та закликали Кремль негайно його звільнити.
Серед критиків – голова Європейської Ради Шарль Мішель, верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель, очільник Держдепартаменту США Майк Помпео, прем'єр та президент Польщі Матеуш Моравецький та Анджей Дуда. Зі спільною заявою виступили міністри закордонних справ Литви, Латвії та Естонії.
"Російська влада повинна поважати права Навального і негайно звільнити його. Політизація судової системи неприпустима", – Боррель.
"Упевнені в собі політичні лідери не бояться конкурентних голосів, не здійснюють насильства або незаконного затримання політичних опонентів", – Помпео.
"Затримання Навального – це чергова спроба залякати демократичну опозицію в Росії. Необхідна швидка й однозначна відповідь на рівні ЄС. Повага прав громадян – наріжний камінь демократії", – Моравецький.
Напередодні затятий критик Кремля, але прихильник окупації Криму Олексій Навальний прилетів до Москви. Там його відразу затримали силовики. Планують лишити під вартою до обрання запобіжного заходу. Опозиціонер повернувся до Москви після п'яти місяців лікування в Німеччині. Приземлитися рейс із Навальним мав у "Внуково", але в аеропорту спершу відклали час посадки, а потім узагалі закрили летовище для літаків. Лоукостер "Победа" розвернули в повітрі й відправили до "Шереметьєво". Уже там під час проходження паспортного контролю Навального затримали. Пояснили: у зв'язку з "ухиленням від контролю". Мовиться про кримінальну справу "Ів Роше", за якою політика засудили на 3,5 роки умовно. Слідчі вимагають замінити його на реальний термін ув'язнення у виправній колонії. Засідання суду призначили на 29 січня. Зустріти політика прийшли більше як сотня людей. Однак поліція їх відтіснила та затримала кілька десятків осіб. Серед них – активісти, журналісти й соратники опозиціонера. Нагадаємо, Олексій Навальний залишив Росію 22 серпня 2020 року – його в стані коми перевезли на лікування до Берліна. Німецька військова лабораторія встановила: опозиціонера отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новичок". Згодом цю інформацію підтвердили ще три світові лабораторії. Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну