УКР РУС
» » Бояться 5G та вірять, що світовий уряд викрадає дітей – що відомо про одіозних нападників на Конгрес США
Всі новини

Бояться 5G та вірять, що світовий уряд викрадає дітей – що відомо про одіозних нападників на Конгрес США

Вдруге за каденцію. Статтю для імпічменту Трампа у понеділок у Конгресі представлять демократи. 180 конгресменів готові підтримати обвинувачення. Тим часом, троє одіозних нападників на Конгрес уже на лаві підсудних. Серед них і чоловік із рогами – шаман загадкового руху, прихильники якого вірять, що Трамп порятує людство. Від кого? І хто швидше – фанатики Трампа чи він сам отримає вирок суду? Розповість кореспондентка "5 каналу" Мирослава Танська.
Цей чоловік у костюмі з хутра і з рогами на голові – американець Джейк Анджелі. 6 січня він в образі шамана разом з іншими штурмував Капітолій. "Ми змінимо конституцію і виженемо демократів із Конгресу", – заявляє Джейк Анджелі, прихильник теорії Qanon, протестувальник
Нині він на лаві підсудних разом із двома іншими одіозними нападниками. Аджелу 32, і він один з активістів теорії змови QAnon. Її учасники бояться веж 5G, не вірять у коронавірус та користь вакцин, зате вірять у світовий уряд, що викрадає дітей. А чинний президент США Дональд Трамп має викрити масштабну змову сатаністів-педофілів. Глава Білого Дому запевняє, що не знає про цей рух. Але своїх прихильників не засуджує.
"Я мало що знаю про цей рух, але як я розумію, вони дуже сильно мене люблять, тому я їх дуже ціную", – говорить Дональд Трамп, президент США. Більшість тих, хто штурмував Капітолій, були прихильниками цієї теорії. Зокрема і ветеранка, яку застрелив поліцейський при спробі пробратися до будівлі Конгресу. А також американець Річард Барнетт, який закинув ноги на стіл спікерки Палати представників Ненсі Пелосі. "Я написав їй неприємну записку, поставив ноги на її стіл", – розповідає Річард Барнетт, прихильник теорії Qanon, протестувальник.
Пересічні американці до таких людей ставляться скептично.
"Я навіть поняття не маю, це взагалі якісь дивні люди, ходять з написами на футболках QAnan", – говорять люди. А от експерти вбачають небезпеку. Адже кількість прихильників теорії змови зростає шаленими темпами. "На жаль, такі теорії змов розповсюджують дезінформацію і провокують екстремізм. І це розпочалося дуже-дуже давно. Це не викорінити майже ніяк. Це нас переслідуватиме", – каже Джарет Голт, експерт із питань екстремізму. На лаві підсудних, окрім шамана з рогами, опинився також Адам Джонсон. Він став популярним у соцмережах завдяки фото, на якому він виносить катедру спікерки Ненсі Пелосі із зали засідань. Його звинувачують у незаконному проникненні до Капітолію. Третій нападник – Дерік Еванс, йому інкримінують підбурювання натовпу до незаконних дій. Він під час штурму вів трансляцію на своїй сторінці у фейсбуці.
Загалом прокуратура Вашингтону вже відкрила 55 кримінальних справ проти прибічників Трампа. А його опоненти – демократи вже готують і йому статтю. Через те, що він підбурював людей до протестів, ініціюють імпічмент. У понеділок відповідний документ мають винести на розгляд. Підтримати його уже готові 180 конгресменів. Демократи переконані, що Трамп є небезпечним для країни. Тому намагаються відсторонити його від влади, ще до інавгурації Байдена.
"Дональд Трамп повинен піти уже зараз. Він не вартий цієї посади через свою зрадницьку поведінку", – каже Білл Де Блазіо, мер Нью-Йорка. "Трампа треба позбавити посади, оголосити йому імпічмент та нарешті викинути на смітник історії", – говорить Гакім Джефріс, член палати представників США. Трамп уже готується до захисту. Адже ця процедура імпічменту для нього не перша. У грудні торік забракло голосів. Адже у сенаті більше однопартійців Трампа – республіканців. Цього разу вони теж можуть затягнути розгляд до інавгурації. За інформацією CNN, чинний президент збирає команду захисників. Ймовірно, його інтереси представлятиме адвокат Руді Джуліані. А також він може найняти професора Гарвардського університету Алана Дершовіца. Той не проти допомогти.
"Для мене було б честю і привілеєм захищати Конституцію Сполучених Штатів і першу поправку до Конституції від партійних спроб перетворити Конституцію на зброю", – каже Алан Дершовіц, почесний професор школи права Гарвардського університету.
Якщо демократи скористаються прискореною процедурою і Трапа таки усунуть, місце глави держави на декілька днів посяде Майк Пенс – віцепрезидент і соратник чинного глави. Хоча той останнім часом намагається дистанціюватися від нього. Мирослава Танська, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну