УКР РУС
» » Президентські дебати у США: букмекери приймали ставки, скільки разів пролунає слово "Україна"
Всі новини

Президентські дебати у США: букмекери приймали ставки, скільки разів пролунає слово "Україна"

У США відбулися перші дебати кандидатів у президенти після оголошення процедури імпічменту президента Дональда Трампа. В Огайо зустрілися 12 кандидатів від Демократичної партії. Букмекери навіть приймали ставки на те, скільки разів пролунає слово "Україна" та чи згадає хтось із кандидатів сина Джо Байдена, якого Трамп звинувачує у причетності до корупційних схем в Україні. Що кандидати сказали про Україну, процедуру імпічменту Трампа і зовнішню політику США, пише "Голос Америки". Розслідування щодо Трампа й України Дебати почалися з найактуальнішого питання американської політики – розслідування щодо імпічменту Трампа. Ця історія вибухнула після скарги анонімного викривача на телефонну розмову Трампа і Зеленського. У ній, на переконання демократів, президент США тиснув на українського лідера і просив втрутитись у вибори 2020 року. Багато хто очікував, що тема імпічменту Трампа стане однією з центральних протягом цих дебатів. Та це питання порушили лише на початку і більше до нього не поверталися.
Дональд Трамп president.gov.ua Майже всі кандидати зійшлися на тому, що Конгрес не має іншого вибору, крім як відправити Трампа у відставку. Трійка лідерів перегонів серед демократів – Джо Байден, Елізабет Уоррен та Берні Сандерс – назвали Трампа найкорумпованішим президентом в історії США. Й оскільки Україна невід’ємно пов’язана з розслідуванням про імпічмент, то про неї згадали теж.
Сенаторка Емі Клобучар: "Коли Трамп зробив дзвінок до лідера України, він збирався накопати бруду на свого опонента. Він не говорив про російське вторгнення. Я хочу почути, як цей дзвінок і спроби змусити іноземного лідера втрутитись у наші вибори роблять Америку знову великою".
Мабуть, найбільше з цього приводу очікували на коментар Джо Байдена. Трамп звинуватив його в тиску на українську владу в 2015 році з метою відставки тодішнього генпрокурора Шокіна. Також він стверджував, що син Байдена Хантер був причетний до корупційних схем газової фірми Burisma.
"Мій син не зробив нічого поганого. І я не зробив нічого поганого. Я проводив політику уряду США з викорінення корупції в Україні. Я хотів би звернути увагу на те, чому треба відправити Трампа у відставку. Після того як Джорджа Вашингтона вперше обрали президентом, він сказав, що передусім ми маємо хвилюватися про іноземне втручання у наші вибори. Це була найбільша загроза для Америки. А Трамп тричі звернувся до іноземних урядів (Росії, України та Китаю, – ред.) та їхніх лідерів змінити хід наших виборів. Це обурливо!" – сказав Байден.
Сенаторка Камала Гарріс закликала Twitter заблокувати сторінку Трампа, адже він використовує її як "платформу для залякування свідків" (йдеться про критику Трампа в бік викривача). Її підтримала Елізабет Уоррен: "Я не лише хочу випхати Дональда Трампа з Твіттера. Я хочу випхати його з Білого Дому. Це наше завдання!" Сам Трамп, який часто коментує заяви демократів на своїй Twitter-сторінці, цього разу не відреагував. Принаймні, прямо. Протягом дебатів він опублікував кілька повідомлень, одне з яких мало підпис "Зараз ми маємо найкращу економіку в історії!". Росія, Туреччина та НАТО Крім ролі України в розслідуванні про імпічмент, кандидати дискутували про спротив Кремлю, вивід американських військ із Сирії та наступ Туреччини на курдів.
"Туреччина – не союзник США, коли вона вторгається в іншу країну і бере участь у масовій різні", – заявив Берні Сандерс і звинуватив Трампа у зраді зобов'язань перед курдами.
Американські військовіU.S. Department of Defense Джо Байден додав: "У нас нестабільний, божевільний президент, який не знає нічогісінько про зовнішню політику … Якщо його переоберуть, я запевняю вас, НАТО не буде. Ми будемо у великій халепі".
Водночас сенатор Корі Букер звинуватив Трампа в недостатньо жорсткій політиці щодо Кремля: "Ми не спроможні завадити Росії не лише втручатися в демократії України, Латвії чи Литви, але навіть їхнім спробам втрутитися в нашу демократію. Це неприпустимо. Росія і Путін розуміють силу. А Трамп дедалі частіше демонструє слабкість". Про це сенатор сказав у відповіді на запитання, що США мають робити із корупцією Путіна.
Його підтримала сенаторка Емі Клобучар: "Володимир Путін збиває літаки над Україною. Він отруює своїх опонентів. Але ми не говоримо про те, що ми маємо зробити, аби захистити себе від вторгнення Росії в наші вибори". Попри ставки букмекерів та очікування політичних оглядачів, тема імпічменту Трампа не стала основною на цих дебатах, і їй приділили не більше уваги, ніж решті питань. Наступний раунд демократичних дебатів очікують провести в листопаді. Нагадаємо, один із головних претендентів на президентську номінацію від Демократичної партії США Джо Байден у середу, 9 жовтня, вперше закликав до імпічменту чинного президента Дональда Трампа. Він заявив, що "Дональд Трамп порушив присягу і зрадив народ". Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну