УКР РУС
» » Отруєння Навального: що трапилося із критиком Путіна та як реагують активісти і світ
Всі новини

Отруєння Навального: що трапилося із критиком Путіна та як реагують активісти і світ

У російського опозиціонера Олексія Навального набряк мозку – через імовірне отруєння токсичними речовинами. На шляху до Москви йому несподівано стало зле. Політика екстрено доставили до лікарні. У якому стані Навальний, що кажуть російські активісти та як реагує світ, розповість кореспондентка "5 каналу" Мирослава Танська.
Ранок четверга, російський опозиціонер Олексій Навальний повертається з Томська до Москви. Під час польоту йому раптово стає зле. Літак терміново посадили в Омську, Олексія без свідомості екстрено госпіталізували до відділення реанімації та підключили до апарату штучної вентиляції легенів. Пізніше Навальний впав у кому. Підозрюють, що політика отруїли токсинами. Вони нібито були в гарячому чаї, який він випив.
"Ми припускаємо, що Олексія отруїли чимось підмішаним у чай. Це було єдине, що він пив від ранку. Лікарі кажуть, що токсин швидше всмоктався в гарячу рідину", – каже Кіра Ярмиш, прес-секретарка політика.
Отруєння Навального – це одна з версій того, що могло статися. Говорити про остаточну версію, за словами лікарів, поки що зарано. Чому політику і справді стало зле, скажуть лише після отримання всіх результатів аналізів. "Отруєння розглядається як ймовірна причина. Але ми можемо зробити остаточний висновок лише після повного обстеження", – каже Анатолій Каліченко, заступник головного лікаря. Нині ж у лікарні працюють правоохоронці, вони розслідуватимуть справу. Хоча деякі російські опозиціонери уже заявили: Навального отруїли через його громадянську позицію, позаяк він критикує дії Володимира Путіна. З реакцією не забарилася і світова спільнота. Першим на інцидент відреагував глава МЗС Литви. На своїй твітер-сторінці Лінас Лінкявічус написав слова занепокоєння.
"Дуже занепокоєний повідомленнями про ймовірне отруєння. Ми повинні тримати руку на пульсі та стежити за ситуацією", – наголошує Лінас Лінкявічус, глава МЗС Литви.
Він та верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель закликали до розслідування обставин імовірного отруєння російського опозиціонера. "Я занепокоєний імовірним отруєнням Олексія Навального. Якщо це підтвердиться, винні мають бути бути покарані. Бажаю йому якнайшвидшого одужання", – сказав Жозеп Боррель, верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки. Отруєння опонентів Кремля – не дивина. 2009-го вбили критика Кремля та олігарха Олександра Перепеличного. Він був одним з головних постачальників компромату на російських високопосадовців. Від токсичних речовин 2006 року помер і Олександр Литвиненко, який активно критикував дії російської влади, а також Путіна. Останнім постраждав колишній російський розвідник Сергій Скрипаль, який мав британське громадянство. 2018-го його разом із дочкою отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Мирослава Танська, "5 канал"   Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну