УКР РУС
» » Як Венеція готується прийняти 77-й Міжнародний кінофестиваль в умовах COVID-19 – сюжет
Всі новини

Як Венеція готується прийняти 77-й Міжнародний кінофестиваль в умовах COVID-19 – сюжет

Зірки світового кіно їдуть до Італії. У середу 2 вересня там розпочнеться 77-й Венеційський кінофестиваль. Він стане першою масштабною культурною подією, яка відбудеться наживо від початку пандемії. Через коронавірус частину урочистостей скасували, змінили й формат конкурсу. Як готуються приймати шанувальників кіно на Адріатичному узбережжі та чим дивуватимуть гостей організатори фестивалю – кореспондентка "5 каналу" Вероніка Орєхова розповість. Без традиційного зіркового дефіле на червоній доріжці, папараці та натовпу захоплених шанувальників – Венеція готується прийняти 77-й Міжнародний кінофестиваль. Це перший зі світових кінооглядів, який відбудеться у звичайному форматі – після пандемії COVID-19.
"Багатьом уже здавалося, що кіно на межі зникнення. Але Венеційський фестиваль приніс надію. Ми зрозуміли найважливіше: фільми, серіали потрібні людям. І цей кіноогляд – сигнал перезапуску кіно та Венеції", – каже Еммануель Мінготті, режисер. Щодо формату фестивалю організатори вагалися до останнього. Врешті, проводити кінофорум наживо дозволила італійська влада. Щоправда, за посилених заходів безпеки. Упродовж фестивалю у всіх гостей вимірюватимуть температуру, частина сеансів відбудеться просто неба, а в залах кожне друге крісло залишатиметься порожнім.
Глядачі не побачать улюблених зірок на червоній доріжці та муситимуть дотримуватися дистанції. А де це неможливо – бути у масках. Один з майданчиків фестивалю розмістять у парку в центрі Венеції – в Садах Джардіні.
Організатори пам'ятають, що Італія була епіцентром боротьби з коронавірусом в Європі, і докладають усіх зусиль, аби трагедія не повторилася. "Ми мусили запровадити низку обмежень, щоб не допустити нового масштабного спалаху коронавірусу. Ми обіцяємо зробити все можливе, щоб гості почувалися безпечно", – розповідає Паола Мар, радниця з питань туризму Венеції. На відродження туризму у місті сподіваються й власники готелів, ресторанів, крамниць і, звичайно ж, гондольєри. Через пандемію коронавірусу ця галузь у Венеції зазнала найбільших збитків. "Я не знаю, скільки людей, що працюють у туризмі, змогли пережити цей рік і кризу, яку спричинила пандемія. Економіка Венеції заснована на туризмі, і якщо мандрівників немає, ми втрачаємо весь прибуток", – каже Мауріціо Карлотто, віцепрезидент Асоціації гондольєрів.
Сподівається компенсувати збитки від коронавірусу й місцева влада. Хоча і визнає: розгорнути фестиваль на повну – не вдасться.
"Цього літа готелі Венеції були заповнені на чверть. Однак нині зростає кількість бронювань у готелях, ми очікуємо багато туристів", – говорить Паола Мар, радниця з питань туризму Венеції. У програмі фестивалю майже 60 картин. Домінує європейське кіно. 18 фільмів змагатимуться за головну нагороду – "Золотого лева". Це, зокрема, стрічка "Жінка шпигуна" японця Кієсі Куросави, "Коханці" французької режисерки Ніколь Ґарсіа, "Снігу більше не буде" полячки Малґожати Шумовської та "Діти сонця" іранського режисера Маджида Маджиді. Конкурентами їм стануть роботи чотирьох італійських режисерів. Журі очолить австралійська актриса та дворазова лауреатка "Оскара" Кейт Бланшетт.
Утім чимало зірок з-за кордону таки приїхати не зможуть. Через коронавірус свої фільми на конкурсі покажуть лише двоє американських режисерів.
Венеційський кінофестиваль – найстаріший у світі. Заснували його 1932-го року. Нині він входить до "Великої трійки" найпрестижніших разом із Каннським і Берлінським. Кінофорум триватиме до 12 вересня. Вероніка Орєхова, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну