УКР РУС
» » "Засмагати летіли": затримані у Білорусі "вагнерівці" дають дуже суперечливі покази
Всі новини

"Засмагати летіли": затримані у Білорусі "вагнерівці" дають дуже суперечливі покази

Члени російської ПВК "Вагнера", затримані наприкінці липня в Білорусі, дають суперечливі покази щодо мети поїздки до Стамбулу. Зокрема, дехто з бойовиків каже, нібито прямував до Туреччини на оглядини собору Святої Софії. Про таке повідомив голова Слідчого комітету Білорусі Іван Носкевич, передає "Белтелерадіокомпанія".
"Треба сказати, що під час допитів вони дають дуже суперечливі покази. Зокрема, про те, що група нібито мала намір вилетіти з Мінська до Стамбулу, кажуть менше половини людей, решта вказують зовсім інші точки остаточного візиту в інші країни. Що стосується тих, які нібито летіли до Туреччини, у них так само різні цілі потрапляння до цієї країни. Хтось летів засмагати, хтось відпочивати, хтось нібито охороняти якісь об'єкти, а хтось оглянути собор Святої Софії", – розповів Носкевич.
Водночас, він зауважив: виліт до Стамбула є спланованим заздалегідь алібі, адже маючи квитки на літак, до аеропорту група так і не доїхала. Замість цього бойовики спершу заселилися до готелю ІВВ у Мінську, де для них були попередньо заброньовані номери. При виселенні з готелю "вагнерівці" повідомили співробітникам закладу, що прямують до аеропорту. Втім, насправді вони рушили до санаторію "Белорусочка", де їх було затримано.
"Багато фактів, які ви мені письмово доповіли, цікаві. Я бачу, що наші "старші брати" замовчали, вже не кричать, Зрозуміло, що в цієї групи були інші цілі, і завдання слідства – з'ясувати ці цілі", – прокоментував ситуацію президент Білорусі Олександр Лукашенко. 
Крім того, слідство встановило, що учасники угруповання створили спеціальну групу в одному з месенджерів, де і спілкувалися. Відповідальна особа здійснювала там координацію дій підлеглих: розпорядок дня, переклички, час загального збору. У цій же групі було розміщено наказ спалити старі квитки на території санаторію.
Нагадаємо, 29 липня внаслідок спецоперації у Білорусі схопили 33 чоловіків – найманих військових приватної компанії "Вагнера". Половина із затриманих внесені у базу "Миротворець". Щонайменше 14 бойовиків раніше були помічені на Донбасі, а четверо – є уродженцями Донецька, Луганська та Слов'янська. Офіс генпрокурора України оголосив підозри за фактом участі у терористичній організації 28-ом учасникам російської приватної військової компанії. Серед них дев'ятеро українців, Київ вимагатиме їхньої екстрадиції.
Загалом же, за словами білоруського президента Олександра Лукашенка, до Білорусі намагалися перекинути до 200 найманих військових компанії "Вагнера". Інформація про решту ймовірних бойовиків, які досі можуть перебувати в Білорусі, наразі вивчають місцеві правоохоронці.  Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну