УКР РУС
» » Коронавірус у світі: ВООЗ заявила, що найскладніше – попереду, а Меркель закликала не скасовувати карантин
Всі новини

Коронавірус у світі: ВООЗ заявила, що найскладніше – попереду, а Меркель закликала не скасовувати карантин

Зранку 21 квітня загальна кількість заражених коронавірусом у світі досягла 2 481 925 осіб, померли 170 456, одужали 652 093 пацієнти. Про це повідомляє Worldometer. У трійку найбільш уражених пандемією COVID-19 країн входять Сполучені Штати Америки (792 913 випадків), Іспанія (200 210 випадків) та Італія (181 228 випадків). За добу у всьому світі померли 5366 осіб, у яких підтвердили коронавірус. Водночас було виявлено 74 тисячі нових випадків зараження.  Найбільше смертей за добу зафіксували у США – 1939 випадків. Також 547 жертв зареєстрували у Франції, в Італії – 454, у Великій Британії – 449, в Іспанії – 339, у Німеччині – 220, у Бельгії – 145, у Бразилії – 125, у Туреччині – 123 та 103 смерті в Канаді. Лідером за темпами поширення хвороби залишаються Сполучені Штати. За добу там діагностували майже 28 тисяч заражень. За цей же час у Великій Британії та Туреччині підтвердили по 4,6 тисячі інфікувань. У Росії 20 квітня нарахували 4,2 тисячі нових випадків, у Франції – 2,5 тисячі, в Італії – 2,2 тисячі, у Бразилії – понад 2 тисячі та 1,7 тисячі у Канаді.

Прогноз ВООЗ

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебрейесус заявив, що світ ще чекають серйозні випробування у боротьбі з коронавірусом. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна". "Повірте, найскладніше – попереду. Але ми можемо запобігти цій трагедії... Багато просто не розуміють, що це за вірус", – зазначив гендиректор ВООЗ. За його словами, з одного боку, COVID-19 дуже заразний, а з іншого – представляє серйозну загрозу для деяких груп населення.

США

Президент США Дональд Трамп заявив, що в рамках боротьби з поширенням коронавірусу тимчасово заборонить імміграцію до Сполучених Штатів. "У світлі нападу з боку невидимого ворога, а також необхідності захистити робочі місця наших чудових американських громадян я підпишу указ про тимчасове припинення імміграції до Сполучених Штатів!" – написав Трамп у своєму Twitter. За останніми даними, кількість заражених коронавірусом на території США перевищила 790 тис. осіб. Померли від захворювання більш як 42,5 тисячі осіб. 72 389 людей вилікувалися.

Франція

Франція в понеділок офіційно зареєструвала понад 20 тисяч смертей від коронавірусу, ставши четвертою країною світу після Італії, Іспанії та США, що перетнули цей поріг. Про це йдеться у добовій статистиці, оприлюдненій Міністерством охорони здоров'я, повідомляє "Європейська правда". За останні 24 години у Франції зафіксовано 547 випадків смерті в лікарнях та будинках для літніх людей від COVID-19. Це трохи більше, ніж минулої доби, коли було зареєстровано 395 випадків смерті. Загалом від початку епідемії в країні померли 20 255 людей у зв'язку з вірусом – 12 553  у лікарнях і 7 752 – у будинках для людей похилого віку. Водночас кількість нових госпіталізацій продовжує повільно скорочуватися шостий день поспіль. Загальна кількість пацієнтів із коронавірусом у лікарнях становить 30 584 особи.  Кількість людей, які перебувають у реанімації, зменшується 12-й день поспіль і становить 5683 людини. Це найнижче число з 31 березня. Кількість підтверджених випадків коронавірусу збільшилася на 1,8% до 114 657. 

Іспанія та Білорусь

20 квітня в Іспанії підтвердили 1536 випадків зараження коронавірусом. За цей же час у Білорусі діагностували 1485 інфікувань. Це дані сайту Worldometers. 

Німеччина

Канцлерка ФРН Ангела Меркель закликала не скасовувати карантинні заходи надто швидко і масштабно. У перший день ослаблення локдауну голова німецького уряду закликала жителів країни і далі поводитися вкрай обачно, передає "Німецька хвиля". "Ми ні на секунду не можемо вважати себе в цілковитій безпеці, а повинні залишатися пильними і дисциплінованими", – заявила вона на пресконференції в Берліні в понеділок, 20 квітня. У разі поспішного ослаблення заходів обмеження в Німеччині може знову різко зрости кількість заражень, попередила Меркель. Вона підкреслила, що за допомогою локдауну вдалося багато чого досягти і знизити базове репродуктивне число R0 до рівня нижчого за 1,0 (це означає, що 10 інфікованих заражають менш ніж 10 інших осіб – ред.). Окрім того, за словами канцлера, протягом декількох днів число нових інфікованих було нижчим, ніж число тих, хто видужав. Відмовлятися від обмежувальних заходів, про що минулого тижня домовились уряд ФРН і представники влади земель, необхідно стримано, вважає Меркель. "Занадто швидке просування (в знятті карантину – ред.) може бути помилкою", – впевнена вона. Нагадаємо, до 25 квітня українські медики залишаться надавати допомогу колегам в Італії. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Таким ви Київ ще не бачили: журналістка показала, як центр столиці чемно дотримується карантину

/ Христина Бердинських / Facebook
/ Христина Бердинських / Facebook
/ Христина Бердинських / Facebook
/ Христина Бердинських / Facebook
/ Христина Бердинських / Facebook
/ Христина Бердинських / Facebook
/ Христина Бердинських / Facebook Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну