УКР РУС
» » Коронавірус у світі: Меркель вийшла з карантину, Нью-Йорк продовжив режим "на паузі"
Всі новини

Коронавірус у світі: Меркель вийшла з карантину, Нью-Йорк продовжив режим "на паузі"

Станом на ранок 7 квітня у всьому світі зареєстрували 1 347 676 випадків інфікування коронавірусом. Подолали хворобу 277 331 заражених, стали жертвами COVID-19 – 74 744 особи. Такі дані центру Джона Гопкінса, який регулярно оновлює статистику зареєстрованих випадків по країнах і світу.  Лідером за одужанням залишається Китай (понад 77 тисяч вилікувалися), в Іспанії одужали більш ніж 40 тисяч, у Німеччині – більше 36 тисяч, в Ірані – понад 24 тисячі. В Італії побороли хворобу понад 22 тисячі.

США

У Сполучених Штатах підтвердили 367 507 випадків інфікування коронавірусом, із них 10 923 особи померли та 19 828 людей вилікувались. Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо заявив, що режим "Нью-Йорк на паузі", який ввели через коронавірус, буде продовжений до 29 квітня. Про це повідомляє Bloomberg. "Ми повинні продовжити Нью-Йоркську паузу. До 29 квітня будуть закриті школи та бізнес, який не є необхідним", – сказав він. Губернатор додав, що рівень поширення інфекції йде вниз, тому що "працює соціальне дистанціювання".

Іспанія й Італія

Іспанія випередила Італію за кількістю виявлених інфікувань, там виявили 136 675 випадків. В Італії зареєстрували 132 547 осіб із COVID-19. В Іспанії від вірусу померло 13,3 тисяч заражених, в Італії – 16,5 тисяч.

Німеччина

Кількість підтверджених заражень в Німеччині сягнула 103 тисячі. Від коронавірусу там померли 1810 осіб. Водночас вилікувались 28 700 осіб. Німеччина, у якій росте кількість інфікованих коронавірусом, готова перейти від карантину до заходів із контролю епідемії. Про це повідомляє "Новое время" із посиланням на Reuters. У документах одного з міністерств Німеччини йдеться про те, що в країні замість карантину планують розробити систему управління на кордонах ЄС, а також відкрити кордони в рамках Шенгенської зони. Однак офіційної заяви про це влада ще не опублікувала. Як раніше заявляв прессекретар канцлера Німеччини Ангели Меркель, люди можуть готуватися до ослаблення заходів, проте зараз важливо залишатися вдома. Крім того, стало відомо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель повернулася до робочого офісу після двотижневого карантину вдома. Про це повідомляє прессекретар Меркель Штефан Зайберт, якого цитує DW. У Меркель був негативний результат на коронавірус декілька разів. Надалі політик буде дотримуватися соціальної дистанції, а наради проводитиме за допомогою відеоконференцій.

Австрія

В Австрії 14 квітня можуть відкритися перші магазини, з травня – усі інші. Так, у випадку збереження нинішньої тенденції зі зменшення інфікованих коронавірусом в Австрії перші невеликі заклади торгівлі, як і садово-будівельні магазини, можуть почати працювати з 14 квітня, усі інші торговельні точки, включаючи торговельні центри, а також перукарні – з 1 травня. Про це заявив федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц під час пресконференції у Відні у понеділок, повідомляє "Укрінформ". 

Данія

Данія за тиждень теж почне послаблювати карантин. Про це інформує "5 канал" із посиланням на прем'єр-міністра Данії Метте Фредеріксен.  З 15 квітня у Данії почнеться "поступове та контрольоване" скасування обмежувальних заходів, запроваджених через пандемію нового коронавірусу. За її словами, наступного тижня повернуться до роботи дитячі садочки та початкові школи. Окрім цього, повільно відновиться проведення найбільш термінових медичних операцій, відкладених через пандемію коронавірусу.  

Франція

Із початку епідемії у Франції зареєстрували 98 984 зараження, 17 429 смертей та 8926 осіб, які одужали. У Франції за добу від COVID-19 у лікарнях померли 605 осіб – найбільше з початку епідемії. Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFMTV, про це оголосив міністр солідарності та охорони здоров'я Олів'є Веран. Разом із новими даними про померлих у будинках для літніх люде, за добу кількість загиблих від COVID-19 зросла на 833. Оскільки дані з будинків для літніх людей надходять із затримками, летальні випадки, про які стало відомо сьогодні, могли статися значно раніше. Таким чином, загальна кількість загиблих досягла 8911, з них 2417 – у будинках для літніх людей.  У відділеннях інтенсивної терапії перебувають більше 7 тисяч хворих. З них 94 госпіталізували протягом останньої доби. Загалом у лікарнях перебувають понад 29 700 хворих на COVID-19. З початку епідемії коронавірусу з лікарень виписали вже 17 250 пацієнтів.   "Ми ще не досягли піку епідемії", – зазначив Олів'є Веран. За кількістю загиблих від коронавірусу Франція залишається на третьому місці в Європі – після Італії та Іспанії. 

Велика Британія

У Великій Британії число діагностованих випадків зросло до 52 тисяч.

Китай

Уперше з початку пандемії на материковому Китаї за добу не зафіксували жодної смерті від коронавірусу. Про це свідчать дані Національної комісії з охорони здоров'я КНР. Водночас за добу зафіксовано 32 нових випадки зараження коронавірусом, усі – у прибулих з-за кордону людей. Усього ж з грудня минулого року в Китаї коронавірусом заразилася понад 81 тисяча осіб, померла 3331 особа. На материковій частині Китаю наразі в медустановах проходять курс лікування 1242 особи, стан 211 хворих оцінюється як важкий.
Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 7 квітня зафіксовано 1462 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з них 45 летальних, 28 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 143 нові випадки.
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну