УКР РУС
» » COVID-19: за кордоном від коронавірусу помер ще один українець – спецвипуск
Всі новини

COVID-19: за кордоном від коронавірусу помер ще один українець – спецвипуск

Ще один українець помер від коронавірусу за кордоном. Відповідну інформацію оприлюднюють у Міністерстві закордонних справ. Дані станом на вечір 20 березня.

Лікуються за кордоном п'ятнадцятеро українців. Зокрема, четверо з них у Німеччині, така ж сама кількість – у Домініканській республіці. По двоє в Італії та Польщі. А в Об'єднаних Арабських Еміратах, Нідерландах та на Сейшельських островах – по одному. 146 українців перебувають на карантині закордоном. Ще шестеро – одужали. Троє громадян України померли від коронавірусу за кордоном.


До 41 зрослі кількість інфікованих корнавірусом в Україні. Інформацію оприлюднили в МОЗ станом на 10 годину суботи.

Вперше недугу виявили у Тернопільській області. Ще один випадок у Київській області. На Буковині додалося десятеро недужих. Ще одна людина захворіла на Івано-Франківщині, нині там двоє недужих. У Донецькій області – один випадок, по два у Житомирській та Дніпропетровській областях. Один випадок інфікування – у Львові. Три у столиці.

Буковина залишається найбільшим осередком поширення коронавірусу в Україні. Нині там 25 інфікованих. Напередодні зафіксували 10 нових лабораторно підтверджених випадки інфікування. Про це повідомив чільник Чернівецької ОДА.

За словами Сергія Осачука, найбільше недужих у селі Колінківці Хотинського району – 11 людей. Лише один випадок інфікування підтвердили в обласному центрі – Чернівцях. Всі інфіковані нині стабільні. Проходять лікування під наглядом лікарів.

У двох хворих на коронавірус – це люди літнього віку – є пневмонія. Ще один недужий має легку форму COVID-19. Він лікується амбулаторно під наглядом сімейного лікаря. Окрім цього, напередодні повідомили про першого, хто одужав від коронавірусу. Це чернівчанин, який водночас і першим підчепив недугу. Напередодні його виписали з лікарні. Одна людина на Буковині померла.


Хворі5 канал

За словами чільника ОДА, нині у населених пунктах, де найбільша концентрація недужих, запроваджено особливий режим в'їзду та виїзду. По всій області діє режим надзвичайної ситуації.

Загальна кількість людей, які захворіли на коронавірус від початку його поширення – 277 тисяч 055.

Зі 186-ти країн та територій. Це дані, станом на 11 ранку. З них повністю одужали майже 92 тисячі людей. Понад 173 тисячі – досі хворіють. 11 із половиною тисяч – померли.

Найбільша кількість недужих залишається у Китаї, де почався спалах пандемії. Там понад 81 тисяча інфікованих. Але кількість нових випадків ураження – значно зменшилася. Так за минулу добу COVID-19 підтвердили у 41-ї людини. Усі вони – іноземці. У жодного китайця ж недугу не виявили.

Однак, коронавірус різко розповсюджується в Італії. Загальна кількість хворих перевищила 47 тисяч осіб. Померли – понад 4 тисячі. А тих хто одужав, трохи більше за 5 тисяч людей. У першій п'ятірці за темпами поширення недуги також Іспанія. Загальна кількість хворих перевищила 21 тисячу. Майже 20 тисяч недужих у Німеччині, США та Ірані.


Хворі5 канал

Є надія на подолання коронавірусу. Вважає голова Всесвітньої організації охорони здоров'я.

І надію цю – дає ситуація у китайському місті Вухань, де вперше зафіксували коронавірус, торік у грудні. Зараз там практично немає нових випадків ураження. А отже є шанс зупинити і стримати вірус. Чільник ВООЗ наголосив, що солідарність – це єдиний шлях до цілковитого подолання пандемії.

"Щодня коронавірус б’є нові трагічні рекорди. Понад 210 тисяч хворих, понад 9 тисяч померлих. Кожна втрата життя – це трагедія. А також і мотивація подвоїти зусилля і зробити усе можливе, щоб зупинити поширення вірусу і врятувати життя. Звичайно, ми маємо і гарні новини. У місті Вухань не зафіксовано жодного нового випадку ураження. Це вперше від початку спалаху хвороби. Вухань дає надію цілому світові на те, що навіть найскладніша ситуація може розв’язуватись. Звичайно, не можна втрачати пильність. Ситуація серйозна, але досвід міст і країн, які стримали цей вірус – дає надію і сміливість решті держав", – сказав голова ВООЗ Тедрос Адганом Гебреєсус.

Як повідомляв 5.UA, у Києві з неділі, 22 березня, будуть зупинені всі пасажирські перевезення.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну