УКР РУС
» » COVID-19: Європейський центробанк виділить $750 млрд на подолання наслідків коронавірусу – спецвипуск
Всі новини

COVID-19: Європейський центробанк виділить $750 млрд на подолання наслідків коронавірусу – спецвипуск

18 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу підтверджені нині в Україні. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я. Одна людина захворіла в Києві, ще одна – у Житомирі. Пацієнти ізольовані, їм надають симптоматичне лікування. Найбільше інфікованих на Буковині – 10 людей. З них один випадок летальний. Померла жінка 33 років. Вона мала неврологічну патологію. Три підтверджених діагнози зафіксовані в Києві та два – в області. Один летальний випадок на Житомирщині – померла 71-річна жінка.
Один інфікований лікується на Донеччині. Головний санітарний лікар України повідомив, що нині в 11 лабораторіях є тести для виявлення коронавірусу. Додаткові поставки очікують днями.
Услід за нардепом Сергієм Шаховим на коронавірус захворіла і його дружина. Це підтвердив Шахов під час відеотрансляції у Фейсбуці.
Таким чином, жінка стала другою інфікованою людиною на Київщині. За словами нардепа, її ізолювали. Запевнив, що вона почувається нормально. Нині, каже, чекають результатів аналізів на коронавірус їхні матері та сестри. Щодо свого самопочуття, то нардеп зазначив, що періодично в нього підвищується температура. З'явився сухий кашель.
коронавірус5 канал
Тим часом в усіх 5-ти співробітників "5 каналу", які контактували з нині хворим Сергієм Шаховим – негативні тести на недугу. Дослідження проводили зранку та вдень. Шахов минулої середи повернувся з-за кордону. А наступного дня, у четвер 12 березня, брав участь у програмі "Інформаційний вечір" на "5 каналі".
Крім того, тест на коронавірус зробив і спікер парламенту Дмитро Разумков. У ЗМІ з посиланням на власні джерела пишуть, що він негативний.
39 нових карет "швидкої допомоги", оснащених апаратами штучної вентиляції легень і дефібриляторами, передали до медзакладів Києва.
Про це під час прес-брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко. З його слів, всередині є і діагностичне обладнання, за допомогою якого ще під час транспортування пацієнта можна встановити попередній діагноз та передати його лікарям медичної установи, куди доправляють хворого. Також для столиці закупили дві експрес-лабораторії для діагностування коронавірусу. Планували встановити їх аеропортах "Бориспіль" та "Київ", проте летовища нині зачинені. Тож обладнання передали в Олександрівську лікарню та міську лікарню №9.
Надзвичайний стан через поширення коронавірусу запровадили у Португалії.
Такі заходи діятимуть до 2 квітня. Відтепер уряд зможе обмежувати пересування людей та забороняти масові зібрання. Крім того, надзвичайний стан дасть можливість знайти ресурси і персонал для швидкого реагування на спалахи хвороби.
коронавірус5 канал Поки що на карантин закрили лише одне місто у Португалії – Овар. Там мешкають близько 55 тисяч осіб. Станом натепер у цій країні зафіксовано понад 600 випадків зараження коронавірусом, двоє людей померли.
Для боротьби з коронавірусом Франція залучає військову авіацію.
Лікарні в усій країні переповнені. Пацієнтів у тяжкому стані доправлятимуть до військових шпиталів. Літаки обладнали, зокрема, й реанімаційними блоками. А військові пілоти пройшли медичні курси.
коронавірус5 канал Крім того, повсюди розгортають наметові медпункти. Франція нині на сьомому місці за кількістю хворих. Там підтверджено вже понад 9 тисяч випадків зараження. 264 особи померли. З вівторка у країні – загальний карантин. Виходити на вулицю мешканцям можна лише за нагальної потреби. На вулицях міст патрулюють поліцейські і військові. Порушникам режиму загрожує штраф 135 євро.
750 мільярдів доларів на подолання наслідків коронавірусу – виділить Європейський центральний банк.
Про це заявила його чільниця Крістін Лаґард. За її словами, така сума виправдана надзвичайною ситуацією у світі. Програма діятиме щонайменше до кінця року.
коронавірус5 канал У такий спосіб банк намагається підтримати економіку Єврозони. Адже за попередніми підрахунками, її обсяги зменшаться на 5 відсотків. Надані ж кошти допоможуть зміцнити інвестиції у продукти та послуги, необхідні для боротьби з коронавірусом.
Для запобігання ситуації стрімкого розповсюдження коронавірусу, Міністерство охорони здоров'я закликає українців з розумінням та відповідальністю поставитися до обмежувальних заходів та дотримуватися елементарних рекомендацій.


  • Обмежте будь-які контакти. За можливості, залишайтеся вдома і не виїжджайте в місто.



    Дотримуйтеся правил особистої гігієни. Мийте часто руки з милом упродовж 20 секунд. Користуйтесь антисептиком. Вміст спирту в ньому має бути не менш як 60-80%.



    Не торкайтеся брудними руками своїх очей, носа та рота.



    Уникайте контакту з особами, які мають симптоми застуди.



    Тримайтеся від присутніх поруч людей на відстані не менш як півтора метра.



    Термічно обробляйте продукти та ретельно мийте руки після приготування м'яса.



    Провітрюйте та зволожуйте приміщення.



    У разі проявів будь-яких симптомів інфекції, залишайтеся вдома та зателефонуйте сімейному лікарю. Дотримуйтеся його рекомендацій.



    Не відмовляйтеся від госпіталізації, якщо лікар на цьому наполягає.

Як повідомляв 5.UA, у Міністерства охорони здоров'я є чотири сценарії, як реагувати на поширення коронавірусної хвороби COVID-19, відомство готується за прикладом Італії надавати допомогу в лікарнях 20% інфікованих, а решту лікувати амбулаторно.  Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну