УКР РУС
» » Туризм "хворіє" на коронавірус: що кажуть мандрівники та чи варто скасовувати подорож
Всі новини

Туризм "хворіє" на коронавірус: що кажуть мандрівники та чи варто скасовувати подорож

Спочатку Італія, потім Франція. Таку подорож ще на початку 2020-го запланувала одна з героїнь нашого сюжету. Тоді про небезпечну недугу – коронавірус – у світі не знали. Через паніку в різних регіонах України дівчина не захотіла називати себе.

"Я собі купила квиток у Францію з довгою пересадкою в Італії. Через Рим. І думаю, блін як класно я зробила! Тому що я купила квиток в одну країну, а зможу погуляти в двох", – каже мандрівниця Юлія Кельбус.

Дівчина розповідає: навіть після двох місяців новин про паніку та поширення вірусу країнами – скасовувати відпустку не має наміру.


"Насправді нічого поки змінювати не хочу в своїх планах. Нема чого боятися. Це так само, як боятися..ну не знаю, в метро проїхати. Мені здається, що в Римі не більш небезпечно, ніж в годину пік в метро", – розповідає мандрівниця.

Не лякає дівчину й перспектива карантину в Парижі. Бачить у цьому навіть свої переваги.

Інша наша героїня – Дарина Загайнова тільки-но повернулася з-за кордону.

"Коли ми летіли я взагалі про то не думала. Ну мені було не страшно, принаймні, ні мені, ні мамі", – переконує мандрівниця Дарина Загайнова.


коронавірус5 канал

Прилетівши до Кіпру, Дарина відзначила – масок ніхто не вдягав, температуру нікому не міряли.

"От я помітила ще як летіли туди, то наші, з України в основному були в літаку, нічого не використовували. А назад вже летіли, то іспаномовні от вони – да, в масках, антисептіки, все як треба", – каже Дарина Загайнова.

Щоб з'ясувати, чи зменшилася кількість мандрівників з України, рушаємо до туроператора.


коронавірус5 канал

"Всі тури, які були Корея, Китай, Японія всі відмовляються. Це правда. Де бояться літати. Ну з приводу Італії – дуже багато відмовних турів. Якось прям Рим Мілан, Рим Мілан", – бідкається власниця турагенції Ірина Сметаніна.

Заспокоюють в агенції тих туристів, які вирішили скасувати подорож. Здебільшого власники готелів повертають гроші, або погоджуються перенести бронювання на інші дати. А от авіакомпанії на це не йдуть.

Туристам радять стежити за новинами від авіакомпаній, які можуть скасувати рейси до регіонів із великою кількістю хворих на коронавірус. Саме через це український перевізник Скайап припиняє польоти до Турина – міста на півночі Італії.

З 5 березня авіаперевізник призупиняє виконання рейсів до Турина. Попередньо тимчасове скасування діятиме до 25 жовтня. Пасажири, які придбали квитки на скасовані рейси, мають звернутися за поверненням коштів або узгодити з перевізником можливість перебронювання на альтернативні рейси перевізника.


коронавірус5 канал

Міністерство закордонних справ заспокоює: туристи, які опиняться в карантинній зоні і через це змушені будуть продовжити перебування в готелі, своїх грошей не витрачатимуть.

"Насамперед місцеві органи влади забезпечують усім необхідним для перебування усіх осіб, усіх людей, які знаходяться на карантині. Тобто насамперед забезпечення нагальних потреб, продукти харчування, медичне забезпечення нормальні умови проживання", – розповідає начальник відділу менеджементу кризових ситуацій департаменту консульської служби МЗС України Максим Коваленко.

Окрім дотримання елементарних заходів безпеки, медики радять їсти більше фруктів, не торкатися обличчя та уникати масового скупчення людей.

Валерія Павленко, Едвард Белінський, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
1 комментарий
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну