УКР РУС
» » Тюрма на воді: як світ евакуює "своїх" із лайнера Diamond Princess та коли заберуть українців – сюжет
Всі новини

Тюрма на воді: як світ евакуює "своїх" із лайнера Diamond Princess та коли заберуть українців – сюжет

Згадаємо про ще одну частину українців, які теж опинилися у пастці епідемії. І рано чи пізно вони теж приїдуть в Україну. Це 23 наших співвітчизники, які зараз перебувають на круїзному лайнері – Diamond Princess. На початку лютого він став на рейд у японському порту. І на його борту зафіксовано – 634 випадки зараження коронавірусом. Поки що українська влада не говорить про їх евакуацію. Бо люди самі мають ухвалити рішення про повернення. Сподіваємося, що це буде інша історія і вона не буде такою ганебною та істеричною, як нинішня. Тим паче, що евакуація по-українськи відбувається паралельно з евакуацією громадян в інших країнах. І контраст насправді просто вражає. США, Канада, європейські країни – теж вивозили і вивозять своїх громадян і з Уханю, і з лайнера. Але в них – усе цивілізовано, зважено і спокійно. В Німеччині, Іспанії, скажімо, ніхто не палить шини під стінами госпіталів і санаторіїв, куди привозять людей. Тож є над чим подумати. Як світ евакуює "своїх" з лайнера Diamond Princess і коли звідтіля повернуться наші українці – Нонна Стефанова розкаже.
Відчути землю під ногами. Вперше за понад два тижні карантину сходить на берег частина пасажирів лайнера Diamond Princess. Відпускають тих, хто має негативний тест на коронавірус, добре почувається і сам хоче поїхати додому. Серед перших евакуйованих – кількасот громадян США. Везуть їх у карантинні центри на військові бази Каліфорнії і Техасу. В останню мить у 14-х осіб коронавірус таки виявили. Але в евакуації не відмовили і забрали додому. Читайте також: Коронавірус у світі: США відмовилися евакуювати американців з лайнера Diamond Princess
Евакуація з лайнера Diamond Princess5 канал Своїх громадян евакуює Австралія, Гонконг, Тайвань, Італія, Ізраїль, Південна Корея, Канада, Велика Британія і Румунія.
Евакуація з лайнера Diamond Princess5 канал Із лайнера людей спецавтобусами везуть до аеропорту Токіо, а звідти чартерними рейсами додому. За громадянами Південної Кореї прилетів президентський літак. До приїзду евакуйованих із Diamond Princess у їхніх державах готуються. Чільники держав інспектують спеціально обладнані шпиталі і карантинні центри.
Евакуація з лайнера Diamond Princess5 канал Евакуйовані знімають умови утримання на відео і діляться ними в соцмережах. Ось тут ізолювали громадян Канади. Це готель у місті Корнвол. Лоліта Віснер, евакуйована з лайнера Diamond Princess, розповідає: "Ось телефон, ось пульт дистанційного управління, ось наше ліжко. Двоспальне, але трохи менше, ніж таке, до якого ми звикли. Ось вхідні двері, на них висять захисні маски. Ось комод, телевізор. І стіл".
/ 5 канал Евакуація з лайнера Diamond Princess
/ 5 канал Евакуація з лайнера Diamond Princess Японія стала єдиною державою, що не зобов'язала до повторного карантину на березі своїх громадян. А їх на лайнері – основна маса. Із 3700 – більше половини. Корабель на карантині в Йокогамі від 3 лютого. І лише два дні потому людей почали ізолювати в окремих каютах. До того проводили спільні дискотеки, вікторини та інші розваги. Аллан Чу, канадець, якого евакуювали з Diamond Princess, розповів: "У перші дні карантину нам приносили їжу у відкритих контейнерах. Люди відкривали двері офіціантам і не одягали масок. Для мене це все неприйнятно. Лише згодом ситуація змінилася". Відсутністю фахового контролю за поширенням інфекції на круїзному лайнері був шокований і лікар-інфекціоніст Кентаро Івата. Він працював у гарячих точках під час епідемії холери, еболи та вірусу САРС. Тепер провів один день на Diamond Princess як лікар-волонтер. Сам ізолював себе на карантин.
А оцінку ситуації записав на відео: "З'ясувалося, що круїзний корабель абсолютно непридатний для інфекційного контролю. Не було розмежування між зеленою зоною, вільною від інфекції, і червоною зоною, яка потенційно може бути зараженою вірусом. Один із членів екіпажу мав гарячку. І пішов до медичного центру, в масці. Але між кімнатою, звідки він заходив, і кімнатою, де були медики – не було жодного захисту.
За недотримання норм карантину японську владу різко розкритикували. Особливо за кілька місяців до Літньої Олімпіади, що стартує в Токіо. Високопосадовці і медики обіцяють посилити контроль. Абе Сіндзо, прем'єр-міністр Японії, сказав: "Ми докладемо всіх зусиль, щоб запобігти поширенню цієї інфекції ув Японії і щоб ще тісніше координувати зусилля зі владою на місцях. Це потрібно для того, щоб випадки ураження не ставали серйозними".
Евакуація з лайнера Diamond Princess5 канал На Diamond Princess досі перебувають ще сотні людей. Це ті, хто був в одній каюті з уже інфікованими. Їх залишили для додаткових спостережень. І ті, хто з різних причин не хоче виїжджати. Кожен круїзний лайнер має гарантувати своїм пасажирам цікаву, веселу і безпечну подорож. Карантин, пов'язаний із новим коронавірусом, став неприємним сюрпризом. І не лише для людей на борту Diamond Princess, а й для власників та організаторів круїзу. Вони почали терміново вживати заходів і звітувати про них у відеозверненнях. Віцепрезидент компанії-оператора круїзного корабля запевняє, що ті, хто і надалі залишається на борту, не нудьгуватимуть. Пасажирам різного віку роздають настільні ігри і головоломки, оновлюють перелік доступних телепрограм.
На кораблі Diamond Princess у Йокогамі перебувають 23 українці. Іще двоє, які підхопили коронавірус, – зараз у лікарні. Стан усіх наших земляків – добрий, запевняє консул, яка постійно з ними в контакті.
Олена Іванчук, консул посольства України в Японії, повідомила: "Ситуація не є такою критичною, як дуже часто подають ЗМІ. Частина українців, які працюють на кораблі, продовжать працювати. Це їхнє рішення. Ті, котрі вирішать покинути корабель, відповідно до їхнього бажання повернуться в Україну. Або які в них є плани".
Евакуація з лайнера Diamond Princess5 канал І поки ми готували цей сюжет, ситуація в Європі з коронавірусом змінилася. Осередком стрімкого поширення коронавірусу стала Італія. Там уже понад 130 недужих, троє померли. Найбільше хворих – у регіонах Ломбардія і Венето. Влада Італії вживає суворих заходів, щоб стримати поширення інфекції. Десять міст уже закриті на карантин. Людей просять не виходити з дому без потреби. Закриті навчальні заклади, відкладені спортивні змагання. Скасовано два останні дні Венеційського карнавалу. У Венеції – два випадки коронавірусу. Лікарі шукають, звідки вийшла недуга.
Евакуація з лайнера Diamond Princess5 канал Тим часом у громадян кількох країн, евакуйованих із Diamond Princess, виявили коронавірус під час повторних тестів, проведених уже удома. Одна з інфікованих – громадянка Ізраїлю. Жінка не має жодних симптомів, ані гарячки, ані кашлю, і добре почувається. Але є носієм вірусу. Тож карантин для неї – обов'язковий. Виявили інфекцію і в кількох евакуйованих австралійців. На борту Diamond Princess – громадяни майже півсотні різних країн світу. Ті, у кого не підтвердили коронавірус, поступово сходять із корабля. Якщо карантин був ефективним, інфекція, найімовірніше, не поширюватиметься. Але фахівці радять спостерігатися і після повернення додому. Нонна Стефанова, Олексій Сопільняк, "Час.Підсумки тижня" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну