УКР РУС
» » Убивство Шеремета: оточення підозрюваних аргументами вщент руйнує докази слідства – репортаж
Всі новини

Убивство Шеремета: оточення підозрюваних аргументами вщент руйнує докази слідства – репортаж

Малюнок на футболці, форма бороди та різна статура, зокрема і плечі – друзі Андрія Антоненка, підозрюваного в убивстві журналіста Павла Шеремета знаходять низку розбіжностей у наданих слідством доказах. В іншої фігурантки справи Яни Дугар алібі – на час скоєння злочину вона була в зоні АТО. Що відомо про 3-х з 5-ти підозрюваних і як реагують на новину їхні знайомі – аналізували наші журналісти.


Автор гімну Сил спеціальних операцій музикант і доброволець, засновник гурту "Рифмастер" Андрій Антоненко – один 5-ти підозрюваних у справі про вбивство Шеремета. За версією слідства, саме його у футболці з характерним малюнком зафіксували камери спостереження на місці злочину. Звістка про підозру збурила соцмережі. Підтримати музиканта і прийти до Печерського суду Києва, який обирає йому запобіжний захід, закликав співак Олександр Положинський.

"Йдеться про громадянську активну підтримку і про стеження за тим, щоб усе відбувалося без порушень. Також прохання до всіх, хто готовий дати характеристику Андрію Антоненку, хто добре його знає, дати її у письмовому вигляді", – закликав Положинський.

Свою характеристику вже надало командування Сил спеціальних операцій ЗСУ. За період служби про Андрія Антоненка тільки позитивні відгуки. Тим часом у мережах обговорюють названі у поліції мотиви злочину. З формулювань у матеріалах слідства кепкує волонтер Роман Сініцин.

"Андрій Антоненко – культивував велич арійської раси і підірвав білоруса", – іронізує Сініцин.

"Це – не Андрій Антоненко", заявляє продюсер Дмитро Прикордонний. Закликає порівняти бороди Антоненка і людини з камер спостереження. Музикант Сергій Присяжний звертає увагу на ще одну характерну рису, яка викликає запитання до слідства.

"Андрія Антоненка від природи дуже вузькі плечі. Фабриканти справи Шеремета цього, на щастя, не знали, тому і підсовують підставних акторів", – запевняє Присяжний.

"Абсолютно борода не збігається. По комплекції – я, знаючи Андрія дуже давно, розрізняю – де він, а де не він, його фігуру, те, що йому приклеїли якусь лунну походку, що він шкутильгав, бо хтось дізнався, що йому робили операцію на нозі. На цю операцію його відправляв я, робилась вона там, де нога не гнеться і приводу шкандибати не було одразу", – наголосив побратим Антоненка Олександр Гагаєв.

26-річна військова медсестра Яна Дугар, за версією слідства, була розвідницею – перед убивством журналіста фотографувала камери спостереження. Про непричетність її до злочину заявила народна депутатка Яна Зінкевич. І як доказ оприлюднила довідку про те, що від червня до вересня 2016-го підозрювана перебувала в АТО. А вбили Шеремета 20 липня. Ще один документ – характеристика з госпіталю, де служила підозрювана.

"Характеристика, звісно ж, позитивна, і особливо звертаю увагу на те, що з 03.06 по 28.07 вона перебувала на посаді операційної сестри", – зазначила Зінкевич.

"Дугар, як встановлено досудовим розслідуванням, відповідно до відведених їм ролей, прибули о 14.20 17 числа на вулицю Івана Франка в Києві, де встановили місце спостереження за Шереметом", – заявив прокурор.

"Ми відкриваємо військовий квиток Яни – в період з 03.06.17 по 26.09.2016 року вона перебувала на території військової частини закритого госпіталю, де КПП, прохідний пункт, де повністю ведеться контроль за переміщенням людей", – наголосив Адвокат Віталій Коломієць.

Кадри рубрики "Гордість України" однієї з програм, що майже рік тому вийшла на телеканалі "Україна". На них Юлія Кузьменко – відомий хірург і волонтерка. За версією слідства, саме вона буцімто заклала вибухівку під авто Павла Шеремета. Повний текст підозри оприлюднив у соцмережах її адвокат Влад Добош.

"Викладаю повний текст підозри. Щоб було всім зрозуміло, що окрім фантазії слідчого, я там нічого не прочитав. Щодо нажитого майна, я був адвокатом Юлі в розподілі майна подружжя при її розлучені з чоловіком і історію нажитого майна знаю безпосередньо, і нажите воно задовго до волонтерства і війни!" – запевняє адвокат.

"Звинувачення ось так ось – "мама, слєпі снєжку". Через те, що ми знайомі, то як получається, у когось щось знайшли і нас зараз будуть всіх. Я взагалі ілюзій не буду плекати, що завтра не буде в мене обшуку", – каже командир 25-го мотопіхотного батальйону Андрій Янченко.

Тим часом про обшуки правоохоронців у своїх домівках один за одним заявляють інші волонтери. Вночі правоохоронці навідувалися до Євгена та Наталії Акастьолових. Про виламані о 5-й ранку двері у квартирі, яку здає в оренду, заявив і шоумен Антін Мухарський. Вважає, силовики до його власності навідалися не випадково.

"Начебто представили якісь обвинувачення людям, долученим до волонтерського руху, руху воїнів і добровольців АТО, я теж певною мірою долучений до цього руху. У ролі митця, волонтера і людини, яка всіляко підтримує опір, в тому числі збройний проти російської агресії, яка і досі триває проти України", – зауважив Антін Мухарський.

Олена Соловйова, Мирослав Солонар та Валерія Павленко, "5 канал"

 

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну