УКР РУС
» » Справа вбивства Шеремета: на якому етапі перебуває обрання запобіжного заходу Антоненку та Кузьменко (оновлено)
Всі новини

Справа вбивства Шеремета: на якому етапі перебуває обрання запобіжного заходу Антоненку та Кузьменко (оновлено)

У Печерському суді обирають запобіжний захід музикантові та бійцеві Сил спеціальних операцій – Андрію Антоненку, також відомому як "Ріффмастер". Саме його слідчі вважають організатором убивства журналіста Павла Шеремета. Одразу після початку засідання адвокати оголосили про відвід судді Сергія Вовка. Справу віддали на автоматичний розподіл суддів. Нині в засіданні перерва. Там перебуває кореспондентка "5-го" Валерія Павленко.


Наразі відомо, щонайменше 9-ро осіб готові взяти на поруки Антоненка, зокрема двоє нардепів нинішнього скликання і щонайменше один екснардеп. 

Крім того, у суді дуже багато волонтерів та побратимів, які вирішили прийти, щоб підтримати підозрюваного. Запевняють, що борода на фотодоказі від МВС і борода Антоненка в той період абсолютно не збігаються, є відповідні світлини, які можуть це підтвердити. 

Сам Антоненко каже: якщо бодай десь з’явиться інформація, що він визнав свою вину – це брехня.

До того ж адвокат просить викликати суддю Вовка, щоби почути, наскільки обґрунтоване клопотання щодо його відводу. Суддя Шапутько на місці вирішила, що можуть проводити суд і без судді Вовка, адже той виявив небажання обґрунтовувати свою позицію.

У ці хвилини суддя Шапутько пішла до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

/ "5 канал" / Валерія Павленко Андрій Антоненко, суд
/ "5 канал" / Валерія Павленко Андрій Антоненко, суд

У цьому ж суді обирають запобіжний захід і Юлії Кузьменко. За версією слідства – Кузьменко заклала вибухівку під автівку, за кермо якої сів журналіст. У залі суду присутня кореспондентка "5-го" Ірина Шевченко.

На початку засідання захисники оголосили відвід судді Вовку, оскільки той відмовився викликати свідків захисту. Однак запобіжний захід для медика і волонтера Юлії Кузьменко обиратиме таки Сергій Вовк. Таке рішення ухвалила суддя Печерського суду Світлана Шапутько під час розгляду заяви адвоката Владислава Добоша про відвід Вовка.

Наразі поновилося засідання щодо обрання запобіжного заходу Юлії Кузьменко. Прокуратура просить для Юлії Кузьменко арешт на два місяці. На думку обвинувачення, м'якший запобіжний захід не убезпечить від ризиків переховування та впливу на свідків.

/ "5 канал" / Ірина Шевченко Суд у справі Юлії Кузьменко
/ "5 канал" / Ірина Шевченко Суд у справі Юлії Кузьменко

Оновлено. Суд арештував Юлію Кузьменко до 8 лютого, як того просили прокурори. Андрія Антоненка також арештовано до 8 лютого.

Як повідомляв 5.UA, раніше Печерський райсуд обрав запобіжний захід для волонтерки Яни Дугар – цілодобовий домашній арешт, задовольнивши, таким чином, клопотання прокурорів.

Нагадаємо, напередодні очільник МВС Арсен Аваков заявив, що Нацполіція затримала і оголошує підозру фігурантам справи про вбивство Шеремета. Пізніше з'явилася інформація, що затримано українського рок-музиканта і ветерана АТО Андрія Антоненка ("Ріффмастера") та волонтерку і військового медика Юлію Кузьменко. У поліції назвали п'ять підозрюваних у виконанні вбивства Шеремета. Також у поліції повідомили, що в слідства було чотири версії, але після відпрацювання лишилася тільки одна.

 

 

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну