УКР РУС
Всі новини

У ГПУ створили Департамент у справах Майдану – подробиці

У Генеральній прокуратурі створено Департамент процесуального керівництва у кримінальних виробництвах про злочини, вчинені у зв'язку з масовими протестами в 2013-2014 роках.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на прес-службу ГПУ.

"21 жовтня 2019 року генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про створення в Генеральній прокуратурі Департаменту процесуального керівництва у кримінальних виробництвах про злочини, вчинені у зв'язку з масовими протестами в 2013-2014 роках", – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що до складу департаменту входитимуть три відділи. У той же час ліквідовано управління організації та процесуального керівництва у кримінальних проваджень про злочини спеціальної категорії.

Зазначається, що діяльність Департаменту буде зосереджена на процесуальному керівництві в процесах про злочини, вчинені під час Революції Гідності.

Як повідомляв 5.ua, згідно з п.1 Прикінцевих положень Кримінального процесуального кодексу, які набули чинності з 20 листопада 2017 року, прокуратура втратила право розслідувати злочини, підслідні Державному бюро розслідувань. У той же час Верховна Рада двічі продовжувала цей термін на рік.

Після 20 листопада 2019 роки тільки слідчі ГБР мають право розслідувати злочини, вчинені експрезидентами, вищими держчиновниками, членами Центральної виборчої комісії, депутатами Верховної Ради, керівництвом Генпрокуратури, головою Національного банку, суддями і правоохоронцями.

Зазначимо, на думку Сергія Горбатюка, начальника управління спецрозслідувань ГПУ, реформа прокуратури шкодить розслідуванням справ "майданівських" і загалом роботі прокуратури. 

"Щоб ви собі розуміли, ця робота призупинена, більшість прокурорів вчать ці тести, що не має жодного стосунку до визначення компетентності працівників. В тих, хто візьме на себе сміливість і працюватиме по справах, безпосередньо допитуватиме людей, у нього не буде часу вивчити ці тести. Тим паче тиждень на вивчення, 6 тисяч питань. Це не реформа. Це знущання, яке дозволяє в неправовий спосіб позбутися всіх неугодних", – вважає Горбатюк.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну