УКР РУС
» » "Скоїв злочин в інтересах міноборони Росії" – Чорновол вимагає притягти Богдана до відповідальності
Всі новини

"Скоїв злочин в інтересах міноборони Росії" – Чорновол вимагає притягти Богдана до відповідальності

Екснардеп Тетяна Чорновол опублікувала на своїй сторінці у Фейсбук вимогу притягнути до відповідальності очільника Офісу президента Андрія Богдана.

"Андрій Богдан – керівник офісу президента Зеленського – ходить під криміналом. Йдеться про те, що він скоїв злочин в інтересах міністерства оборони Росії, що полягав в організації пограбунку бюджету України на суму 3 млрд грн. Йдеться про те, що цей злочин уже розслідуваний в ГПУ в трьох провадженнях і слідство має достатньо доказів, щоб уже вручити Богдану підозру. Додаю фото документуа і посилання на документ з Єдиного реєстру судових рішень, де Богдан значиться як ОСОБА №6", – написала вона.

За її словами, для підозри Богдану "потрібно всього-нічого: достатньо об'єднати три розслідування (в яких слідство вже вийшло на виконавців) в одне з метою притягнення до відповідальності організатора та замовника".

"Коли це зробити, відразу складеться пазл, що продемонструє особливу організаторську роль одного з фігурантів ксіх трьох розслідувань – А. Й.Богдана. І, повірте, вже зібраних доказів буде достатньо, щоб завтра негайно вручити підозру Богдану за організацію злочину. Із замовником важче, бо замовник Портнов, а з ним ще доведеться попрацювати. Без відповідних свідчень Богдана на Портнова висунути звинувачення останньому буде не легко. Але такі справи й розслідуютьс таким чином – крок за кроком: спочатку виконавці, потім організатори, потім замовники", – наголосила Чорновол.

Крім того, вона звернулася до президента Володимира Зеленського та його "любих друзів 95-кварталівців".

"Якщо вас вже лякає "портновщина", яку розвернув в країні Богдан, то знайте, що вже завтра Генпрокурор Рябошапка може легко вас від нього порятувати – вручивши тому цілком законну підозру", – йдеться у тексті повідомлення.

"Відповідне звернення про об'єднання кримінальних проваджень з метою притягнення до відповідальності організаторів та замовників злочину (Богдана та Портнова), я вже направила у НАБУ. Бо в злочині "корупційна" стаття 191 – дії службових осіб, що призвели до розтрати в особливо великому розмірі. А 3 млрд грн – це, погодьтесь, особливо великий розмір! Також направила заяви до ДБР (бо традиційно я туди подаю заяви про злочини Портнова), і в ГПУ (бо окремі епізоди того злочину вже розслідувані різними підрозділами ГПУ). Ще недопрацювала, бо варто також було скерувати заяву до СБУ, оскільки злочин скоєний в інтересах міністерства оборони Росії посадовими особами, а це може кваліфікуватися як державна зрада", – підсумувала Чорновол.

Також Чорновол зауважила, що нижче додає свою заяву та посилання на деякі документи з Єдиного реєстру судових рішень, "щоб читачі пересвідчилися, що у своїй заяві я опираюся на факти, що вже встановленні в кримінальних провадженнях".

"Отже, що зробив і не зробив Богдан? Богдан повинен був захищати інтереси Кабміну, адже він був представником КМ на суді за позовом міністерства оборони Росії до Кабміну. На фото документа з ЄДР є підтвердження, де чітко вказано, що від відповідача виступає Богдан. Також додаю посилання на офіційний документ", – пише вона.

Як стверджує Чорновол, у цьому позові МО РФ вимагало, щоб борги комерційної української структури перед російським оборонним відомством (в розмірі 3 млрд грн) були погашені коштом державного бюджету України.

"Однак документи, які дозволили суду аргументувати своє рішення на користь РФ, раптово були надані стороною відповідача … Особою №6. Особа №6 – це був представник Кабміну Андрій Богдан. Тобто, Андрій Богдан особисто передав суду компромат на Україну, яку він представляв як офіційна особа. Цим "компроматом" були копії начебто державних гарантій України, в яких Кабмін начебто зобов’язувався гарантувати виконання зобов'язань комерційної фірми перед РФ, і у випадку чого – компенсувати втрати й борги", – стверджується в повідомленні.

"А далі найголовніше: слідством було встановлено, що Богдан передав суду сфальшовані документи – липові папірці, що не коштують паперу, на якому вони надруковані, – не те що 3 млрд грн. Далі слідством було встановлено, що в їх фальшуванні й брав безпосередню участь Богдан за допомогою співробітників СБУ та працівників Кабміну", – додала екснардеп.

За її словами, слідством було встановлено, що позов МО РФ був штучно організований з України конкретно Адміністрацією Президента Януковича, а рішення Господарського суду на користь РФ було замовними й неправомірним.

"Зокрема, слідством вручено підозри заступнику голови Вищого господарського суду Артуру Ємельянову за втручання в автоматизовану систему розподілу справ у Господарському суді м. Києва та в Апеляційному суді з метою призначення "своїх" суддів для розгляду позову міноборони РФ до Кабміну", – підсумувала Чорновол.

Як повідомляв 5.UA, днями Шевченківський райсуд Києва зобов'язав ДБР допитати керівника цього відомства Романа Трубу та Олега Корецького щодо колишнього заступника глави АП Віктора Януковича Андрія Портнова у справі про незаконне збирання інформації.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну