УКР РУС
» » Чорновол vs Портнов: депутатка вважає його "смотрящим" за політикою і вимагає від ДБР негайно почати розслідування
Всі новини

Чорновол vs Портнов: депутатка вважає його "смотрящим" за політикою і вимагає від ДБР негайно почати розслідування

Шевченківський районний суд міста Києва зобов’язав Державне бюро розслідувань невідкладно, але не пізніше 24 годин, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення щодо створення Андрієм Портновим злочинної організації. Про це повідомила народний депутат Верховної Ради України VIII скликання Тетяна Чорновол.

"В моїй заяві йдеться про створення злочинної організації для узурпації влади в Україні. І всі дії, які вчиняв Портнов, викладені в цій заяві, якраз і були підпорядковані тому, щоб якомога більше людей поставити на вищі посади і таким чином перехопити владу в країні", – наголосила Тетяна Чорновол.

Вона зазначила: "Зараз усі ці відомості суд зобов’язав внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань і ДБР мусить їх розслідувати".

Як пояснила депутатка, в її заяві йдеться про кримінальне правопорушення, вчинене Андрієм Портновим, відомим чиновником часів Януковича, який нині є "дієвою особою нинішньої влади, і, по суті, формує нинішню владу", про що й написано в її заяві про злочин.

"Політика – це річ відповідальна, державні посади – це річ відповідальна, а наявність у країні якогось "смотрящего", який керує всіма процесами – це і ненормально, і кримінально, і злочинно", – наголосила Чорновол.

За словами Тетяни Чорновол, вона встановила, що під час виборчої кампанії кандидата в президенти Володимира Зеленського його фонд масово офіційно наповнювали люди, які є підлеглими Портнова.

"Хоча це є порушенням закону, тому що наповнення фонду – це добровільні внески. Тобто кожна людина повинна самостійно приймати рішення, що вона підтримує того чи іншого кандидата в президенти, як і кандидата в депутати, якимось своїми грошовими вливаннями. Цілий перелік людей, яких Портнов просто зобов’язав вносити чималі суми до передвиборчого фонду Зеленського", – розповіла вона.

За словами ексдепутатки, всі були свідками, що під час передвиборчої кампанії і вже після виборів, і перед парламентськими виборами суди в Україні приймали дуже багато рішень в інтересах Зеленського.

"І тільки лінивий не коментував, що це відбулося завдяки тому, що Зеленський відкрив дорогу Портнову, який приїхав в Україну. З нього були зняті будь-які обвинувачення і він вчиняв тиски на суди", – зауважила вона.

Тетяна Чорновол підтвердила свої слова тим, що на прес-конференції керівник НАБУ Артем Ситник і працівник Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомили: вони мають записи з кабінету одного з голів суду, пана Вовка, в яких якраз і йшлося про корумпування судів паном Портновим.

"Тобто були зроблені такі послуги для пана Зеленського. І завдяки цим послугам, як вдячність за ці послуги, відбулася така ситуація, яку ми всі можемо спостерігати: коли цілий перелік посадовців зараз призначається через лобіювання Портнова", – зауважила ексдепутатка.

Вона, зокрема, назвала серед таких призначень керівника Офісу президента Андрія Богдана та заступника керівника Офісу президента Андрія Смірнова, які пов’язані з Портновим. За її словами, та сама ситуація і з призначеннями в Генеральній прокуратурі – Портнов лобіював призначення Руслана Рябошапки на посаду генерального прокурора та Віталія Каська на посаду заступника генпрокурора. Також Чорновол зауважила, що призначення пана Олександра Данилюка на посаду секретаря РНБО теж лобіював Портнов.

Раніше 5.ua повідомляв, що суд зобов'язав ДБР почати розслідування щодо Портнова за позовом Чорновол. Раніше депутатці в бюро відмовили.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну