УКР РУС
» » Скандальна стенограма: CNN нарахував понад 20 персонажів, які фігурують у справі
Всі новини

Скандальна стенограма: CNN нарахував понад 20 персонажів, які фігурують у справі

Американський телеканал CNN нарахував понад 20 посадовців з американського і українського боків, які так чи інакше фігурують у скандалі навколо розмови Президентів Трампа й Зеленського та в розслідуванні щодо можливого імпічменту глави Білого дому.

Про це йдеться в публікації, оприлюдненій у суботу, 28 вересня, на сайті CNN, пише "Укрінформ".

"Швидкоплинний скандал, пов’язаний з Президентом Дональдом Трампом, а також звинувачення в тому, що він чинив тиск на Президента України Володимира Зеленського, наполягаючи на розслідуванні щодо свого політичного суперника Джо Байдена та його сина Гантера, докорінно змінив політику в Вашингтоні та розвернув демократів в напрямку розслідування імпічменту", - зауважує телеканал.

У зв'язку з цим, телеканал наводить конкретні прізвища, які фігурують в останній "українській історії" Трампа.

Передусім, це викривач – анонімний співробітник розвідслужб США – який звернув увагу на "невідповідну" пропозицію Трампа в розмові із Зеленським.

Звісно, прізвища Трампа й Зеленського посідають перші позиції в списку осіб, залучених до скандалу. Далі йде Рудольф Джуліані, адвокат Трампа, який спілкувався з українською владою у справі Байдена і звинувачував колишнього віцепрезидента США у зловживанні владою. З ним (Джуліані) асоціюється генпрокурор США Вільям Барр, який разом з адвокатом Трампа мав координувати процес розслідування в Києві.

Не залишилися осторонь держсекретар Майкл Помпео, який очолює зовнішню політику США, а отже, був долучений до процесу, а також віцепрезидент США Майк Пенс, який провів переговори в Варшаві із Зеленським замість Дональда Трампа.

До скандалу також був причетний в.о. директора Національної розвідки США Джозеф Магвайр - він лише кілька днів тому давав свідчення у Конгресі. Крім того, називається ім'я радника президента Пета Циполлоне. Його пов'язують із зусиллями юристів Білого дому приховати стенограму розмови президентів Трампа й Зеленського.

У списку також є прізвища законодавців. Серед них – спікер Палати представників Ненсі Пелосі й голова Розвідувального комітету Адам Шифф, які, власне формулюють звинувачення в Конгресі. Разом з тим згадується ім'я головного члену цього ж комітету Девіда Нуньєса, що активно виступає в якості захисника Трампа у розслідуванні імпічменту.

Згадуються також імена генпрокурорів України Юрія Луценка й Віктора Шокіна, які фігурували не в одному документі під час скандалу.

Окрема згадка стосується російського президента. "Путін не має прямого відношення до скарги викривача, але його тінь маячить над усією цією історією і взагалі над президентством Трампа. Головна причина, чому Зеленський і Україна потребують військової допомоги - це протистояння Росії",- зазначається в публікації.

Перелік імен також включає помічника Президента України Андрія Єрмака, колишнього спецпредставника США по Україні Курта Волкера, радника Держдепартаменту США Улріха Брехбула, посла США при ЄС Гордона Сондленда, експосла США в Україні Марі Йованович, генерального інспектора розвідки США Майкла Аткінсона.

Там же фігурує окружний генпрокурор штату Коннектикут Джон Дархем, призначений розібратися, як проводилося розслідування Мюллера, а також провести окреме розслідування по Україні. Замикає перелік прізвищ Стівен Енгел, високопоставлений чиновник Мінюсту Трампа, що хотів запустити процес у скарзі викривача всередині міністерства, замість того, щоби передати її Конгресу.

Без прізвища, але із вказанням посади у списку зазначений також генеральний радник розвідслужб, який повідомив Білий дім про занепокоєння в розвідтоваристві ще до того, як була подана скарга викривача.

Нагадаємо, виконувач обов'язків директора Національної розвідки Сполучених Штатів Джозеф Магвайр свідчитиме в Конгресі щодо розгляду скарги інформатора, що призвела до початку процесу імпічменту президентові Дональду Трампу.

Як повідомляв 5.UA, 25 вересня 2019 року була опублікована стенограма розмови за 25 липня між президентом України Володимиром Зеленським та президентом США Дональдом Трампом, у якій обидва дійшли спільної думки, що європейські держави роблять недостатньо для допомоги Україні.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну