УКР РУС
» » Оприлюднена стенограма підтверджує необхідність імпічменту – спікер Палати представників Конгресу США
Всі новини

Оприлюднена стенограма підтверджує необхідність імпічменту – спікер Палати представників Конгресу США

Стенограма підтверджує необхідність імпічменту. На цьому наголосила спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі. Про таке повідомляє "5 канал".  Із її слів, президент Трамп своїми діями підриває гідність займаної посади, чесність американських виборів, а також національну безпеку Сполучених Штатів. Пелосі звинуватила лідера Білого дому у примушуванні інших країн допомагати його виборчій кампанії. Водночас голова розвідувального комітету палати представників Адам Шифф назвав промову Трампа – далі цитата – "класичним шантажем мафіозного типу стосовно лідера іноземної держави". Думки ж республіканців із приводу оприлюдненої стенограми розділилися. Одні вважають, що у ній немає підстав для імпічменту. Інші називають ці записи такими, що викликають занепокоєння. Із даними видання Washington Post, один із сенаторів-республіканців назвав публікацію стенограми "великою помилкою", наслідки якої тепер має розгрібати вся Республіканська партія.
Голова розвідувального комітету палати представників США Адам Шифф заявив: "Те, що ми бачимо на папері, безумовно, викривальна й компрометуюча річ, як ви вже переконалися. Ні в кого не повинно виникати жодних ілюзій із приводу серйозності справи. Цього не заперечиш: президент Сполучених Штатів зламав присягу й пожертвував національними інтересами. Україна розуміла, чого хотів цей президент. Він дав це чітко усвідомити, його люди дали це чітко усвідомити. Україна знала, що їй слід зробити, аби отримати військову допомогу – допомогти президенту США зламати клятву".
Тим часом демократи наблизились до потрібної підтримки імпічменту в Палаті представників. Американським законодавцям у Палаті представників не вистачає лише восьми голосів із 218 потрібних для затвердження звинувачень за процедурою імпічменту проти президента США. Цей показник стрімко зростає після того, як демократи у нижній палаті Конгресу ініціювали формальну процедуру для відставки президента, повідомляє CNN.  "Із 235 демократів у Палаті представників, за підрахунками CNN, щонайменше 209 дали зрозуміти, що підтримують процес розслідування імпічменту", – зазначає телеканал.  Водночас до цього числа долучився й колишній республіканець у нижній палаті, який зараз став незалежним конгресменом, Джастін Амаш. "Таким чином, загальна кількість представників становить 210 осіб", – зауважується у повідомленні.
Для того, щоби процедура імпічменту була завершена висуненням офіційних звинувачень у нижній палаті Конгресу США й була передана на розгляд Сенату, потрібна проста більшість, тобто 218 голосів з 435-мандатної палати. У верхній палаті для затвердження рішення про відставку президента необхідна підтримка понад двох третин американських сенаторів.
Як повідомляв 5.UA, Зеленський прокоментував оприлюдення стенограми.  Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну