УКР РУС
» » Кулемет, СВД-10 та гранати: як окупанти під час перемир'я перевіряють укріплення ЗСУ біля Мар'їнки на міцність
Всі новини

Кулемет, СВД-10 та гранати: як окупанти під час перемир'я перевіряють укріплення ЗСУ біля Мар'їнки на міцність

Українській військовослужбовці розповідають: ворог значно зменшив інтенсивність вогню. Та все ж чути стрілецьку зброю і поодинокі кулеметні черги з боку терористів. Піхотинці пильнують за ворогом та, користуючись затишшям, відточують свої навички на тренуваннях. Репортаж із передової Євгенії Китаївої.


Бойові машини піхоти підрозділів, які нині тримають оборону на підступах до окупованого Донецька, з'їжджаються на навчальні стрільби. Завдання – потрапити в ціль з відстані півкілометра. Так тренуються армійці, поки на лінії фронту затишшя. Кажуть, і техніку відпрацьовують, і змагаються на влучність.

"Бойові ластівки", саме так називають БМП бійці, які стоять на вогневій підтримці у піхотинців. За їхніми спинами – мирна Мар'їнка. Ці бойові машини не раз брали участь у боях і в разі потреби прикривали армійців. Вони можуть не лише транспортувати особовий склад у визначене місце, а й поцілити в броню ворога. А щоб за гармату міг стати і солдат, і його командир – тут тренуються і змагаються всі, незважаючи на посади.

Після пострілів оцінюють свої результати.


Окупанти перевіряють укріплення ЗСУ біля Мар'їнки на міцність5 канал

Військовослужбовець ЗСУ з позивним "Дизель" каже: "Це не кращий результат, але вище ніж середній, скажімо так. Я думав буде краще. Думав мінімум чотири, ну, просто перший трошки вище пішов".

"Дизель" – командир підрозділу. Під час стрільб був у ролі навідника. Каже, на тренуваннях відточують навички, аби у бою з першого пострілу влучити в ціль.

"Тут більше часу, тут ніякої небезпеки немає. Тут я собі сів, спокійно прицілився, відстріляв і немає ніякого поспіху. А в бою все швидше треба робити", – каже "Дизель".


Окупанти перевіряють укріплення ЗСУ біля Мар'їнки на міцність5 канал

Інший армієць "Поступ" каже: "Командири підрозділів перевіряють свою техніку до приведення її до нормального бою. Таким чином іде й перевірка і для того, щоб був якийсь стимул, і змагання".

Після тренувань разом із піхотинцями повертаємося на бойові позиції. Доки одні бійці були на навчаннях, інші пильнували за ворогом.

Армієць із позивним "Дядя Вова" каже: "Кулеметні черги й одинокі постріленьки – це вже тиша. Раніше, розумієте, міномети працювали, 122-гі виїжджали і відпрацьовували по нас".

На цих позиціях кулеметні черги з боку супротивника вважають затишшям. До оголошеного перемир'я околиця Мар'їнки була однією з найгарячіших ділянок фронту. Армійці пояснюють, вогнем зі стрілецької зброї окупанти намагаються перевірити українські укріплення на міцність.

"Запускають з підствольника ГП гранати, одиночними стріляє. Є одиночні постріли зі стрілецької зброї. Є одиночні постріли СВД-10, тобто вже працюють снайпера", – розповідає армієць Богдан.

А інший боєць каже: "Снайпери – це найбільш болюче питання. Снайпери і безілотніки. Тобто снайпер собі заліг так і вичікує, виманює. Так само й безпілотник. Собі залетів, кинув за виворот будь-що. Це небезпека, але ми готові до цього".

У переддень оголошеного перемир'я саме на цій ділянці фронту від вогню ворожого снайпера загинули двоє українських піхотинців.


Окупанти перевіряють укріплення ЗСУ біля Мар'їнки на міцність5 канал

"Тиша тишею, а працювати треба. Тому що перше питання – це убезпечити особовий склад, щоб відчували себе люди під захистом", – каже армієць із позивним "Дядя Ваня".

"Ми просто готові до всього. Чи дати їм відсіч і не тільки. От вони й не знають, що від нас сподіватися", – говорить боєць Богдан.

Євгенія Китаїва, Анна Кудрявцева, з Донецької області, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну