УКР РУС
» » "Хочеш чаю?": Супрун опублікувала відеоролик з поясненням, що означає згода на секс
Всі новини

"Хочеш чаю?": Супрун опублікувала відеоролик з поясненням, що означає згода на секс

У МОЗ вирішили пояснити, що означає згода на секс. Відповідне відео, яке переклали на українську Центр "Жіночі перспективи", де секс порівнюють із чаєм, опублікувала на своїй сторінці у Facebook в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Супрун написала: "Цікаво, що просте поняття "згода на секс" викликало стільки побоювань про масові надумані звинувачення у насильстві. Бурхливі дискусії у соцмережах та панічні заголовки у деяких ЗМІ продемонстрували, як на перший погляд прості істини викликають дуже багато запитань у суспільстві. Найгірше, що подібні непорозуміння між партнерами і можуть призводити до жахливих наслідків, зокрема насильства в сім'ї".

Вона наголосила: "Щоби запобігти цьому, маємо відкрито говорити на тему сексу та дуже чітко розуміти одне одного, коли йдеться про будь-які дії щодо нашого тіла. Навколо змін до Кримінального кодексу буквально за один день виникло багато міфів. Пропоную розібратися — що означає згода на секс та чому важливе розширення понять "сексуальне насильство" і "зґвалтування".

Далі до вашої уваги сам ролик, підпис до якого говорить: "Ви ж не подумаєте примусити пити чай людину, яка його не хоче?".


Як повідомляв 5.UA, 11 січня 2019 року, в Україні набув чинності закон № 2227-VIII, який вносить зміни до Кримінального кодексу щодо обов'язкової обопільної згоди на секс. Зазначається, що відсьогодні змінюється визначення поняття "зґвалтування" та розширюється коло потенційних обвинувачуваних у примушенні до сексу. 

Довідково: Відтепер сексуальним насильством буде також вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, не пов'язаних із проникненням в тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілої особи. Раніше ж закон визначав сексуальне насильство як примус до статевих зносин силою або шантажем, або ж, якщо особа була в безпорадному стані. Важливо, що тепер насильники будуть винні у тому, що вони не отримали не тільки однозначної конкретної згоди на секс, а й на будь-які принизливі дії стосовно жертви. Оновлення ж поняття "зґвалтування" полягає в тому, що відтепер ним вважатимуться дії сексуального характеру, що пов'язані з проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета, без добровільної згоди потерпілої особи.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну