УКР РУС
» » Медреформа-2019: Супрун поділилася грандіозними планами з українцями
Всі новини

Медреформа-2019: Супрун поділилася грандіозними планами з українцями

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун підбила підсумки медичної реформи за цей рік і анонсувала амбіційні зміни на 2019-й.

Так, наступного року планується запуск нової програми “Безкоштовна діагностика”, написала чиновниця у Facebook. За направленням лікаря можна буде отримати понад 50 лікувальних та діагностичних процедур, які оплатить Національна служба здоров'я за принципом "гроші за пацієнтом".

Крім того, у 2019 році МОЗ презентує перший в історії України гарантований пакет медичних послуг, який прийде на заміну псевдобезкоштовній медицині. Визначений перелік послуг покриватиме всі рівні допомоги: первинну, спеціалізовану, амбулаторну, стаціонарну, а також екстрену, паліативну та реабілітаційну допомогу.


Уляна Супрун


В електронний формат почнуть переходити медичні картки, рецепти, направлення та лікарняні, зауважила Супрун.

В.о. міністра охорони здоров’я також зазначила, що рік тому люди не вірили у позитивні результати медреформи, проте здобутки 2018 року здивували. А громадяни в свою чергу підтримали ці зміни: понад 23 мільйони українців обрали своїх лікарів, а понад три четверті з них задоволені своїм вибором, стверджує вона.



"Мабуть, одна з найважливіших змін - реорганізація медзакладів в комунальні некомерційні підприємства. Це одна з умов для кожного медзакладу, щоби укласти договір з НСЗУ Національна служба здоров'я України та почати працювати за принципом “гроші за пацієнтом”", - пише Супрун.

За її словами, 100% закладів, де працюють сімейні лікарі, терапевти та педіатри, вже увійшли в процес реорганізації. З них завершили процес — 95% медзакладів. Тепер вони можуть самостійно господарювати, керувати майном та призначати заробітні плати без прив’язки до бюджетної сітки.



Також чиновниця відмітила, що лікарі чудово справляються з роботою на комп’ютері, а всі заклади первинки забезпечені хоча би одним ПК, який підключений до eHealth.

Як зазначила Супрун, створені умови для зростання заробітних плат лікарів - у 2-3-4 рази. Рекорд склав 30 258 грн у Хмельницькій області.



"Надзвичайно важливо — постала Національна служба здоров’я України. Як сучасна, технологічна, спроможна, прозора інституція. 1 квітня вона мала 1 працівника, зараз - близько 100. З червня вона виплатила понад 3,4 мільярда грн медичним закладам, які підписали договори", - наголосила Супрун.

Вона підсумувала, що Україну чекає ще не один непростий рік. "Але ми переконані в успіху. Перелічені вище результати — чудовий рецепт щеплення від #зради для всіх, хто продовжує не вірити, що позитивні зміни можливі в Україні", - написала в.о. міністра охорони здоров’я.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Супрун порадила українцям, як зробити святкове новорічне застілля простим і корисним. Зокрема вона розповіла про виключення майонезу і деяких калорійних інгредієнтів у салатах.

Джерело: obozrevatel.com
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну