УКР РУС
» » "Яндекс" почав випробування безпілотного автомобіля в Лас-Вегасі
Всі новини

"Яндекс" почав випробування безпілотного автомобіля в Лас-Вегасі

Компанія "Яндекс" почала демонстраційні поїздки свого безпілотного автомобіля в американському Лас-Вегасі (штат Невада). Про це повідомила ТАСС офіційний представник "Яндекса" Меліса Макдональд.

Як вона пояснила, починаючи з п'ятниці, бажаючим надана можливість здійснити демонстраційні поїздки по місту. "У Лас-Вегасі в даний час один автомобіль", – уточнила вона. Випробування продовжаться під час роботи Міжнародної виставки споживчої електроніки (CES). Її офіційне відкриття заплановане в Лас-Вегасі на вівторок, 8 січня, закриття – на п'ятницю, 11 січня.

Макдональд зазначила, що всі поїздки на безпілотному автомобілі безкоштовні. Вона не уточнила, скільки людина побажали скористатися цією можливістю. "На даний момент ми не поширюємо цю інформацію", – констатувала представник "Яндекса".

У поширеній компанією заяві наголошується, що на передньому пасажирському сидінні автомобіля в цілях забезпечення безпеки знаходиться технічний співробітник. Машина, про яку йдеться, була придбана в США і потім оснащена необхідними для безпілотної їзди датчиками і системами. На згадку за допомогою картографічних технологій "Яндекса" була закладена карта району міста навколо одного з готелів. Поруч з ним починаються демонстраційні поїздки.

В "Яндексі" уточнили, що програмне забезпечення (ПО) автомобіля було налаштоване для оптимальної відповідності умовам на дорогах Лас-Вегаса, де швидкість руху може досягати 72 км / год. На підготовку автомобіля і ПО пішов "лише один місяць".

Як зазначила Макдональд, в "Яндексі" поки не роз'яснюють, що стане з машиною після завершення виставки. "В даний час наш пріоритет – CES, і ми не поширюємо інформацію про те, що буде з автомобілем після", – сказала вона.

Як випливає з документа, компанія почала працювати над технологіями для безпілотного автомобіля на початку 2017 року, застосовуючи напрацювання "Яндекса" в області машинного навчання, навігації та складання карт. В травні 2017 року був представлений перший прототип.

Раніше голосовий помічник "Яндекса" пояснив, чому Путін бреше. "Аліса" відповіла, що Путін випадково потрапив у Кремль і випадково став президентом Росії.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну