УКР РУС
Всі новини

США попередили Угорщину, чим їй загрожує невдача України

Сполучені Штати закликали Угорщину відновити відносини з сусідньою Україною і не намагатися блокувати співпрацю Києва з НАТО, заявивши, що "якщо Україна зазнає невдачі, Угорщина виявиться на передньому краї російської агресії". Про це заявив Посол США в Будапешті Девід Корнштейн, передає Reuters ..

"Зараз, як ніколи, Росія випробовує Захід", – сказав Корнштейн в заяві, поширеній посольством ... Ми твердо переконані в тому, що, будучи союзниками по НАТО, найкращим способом просування реформ в Україні є спілкування з Україною, а не блокування взаємодії України з НАТО", – йдеться в заяві.

Корнштейн сказав, що Угорщина, яка сильно залежить від російської нафти і газу, грає з вогнем, заграючи з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Нам потрібно пам'ятати загальну картину. Путін не зацікавлений в національному суверенітеті. Його зір неоімперський. Якщо Україна зазнає невдачі, Угорщина виявиться на передньому краї російської агресії", - сказав американський дипломат.

Раніше глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що незважаючи на агресію Росії проти українських кораблів і моряків в Чорному морі, Будапешт буде і далі перешкоджати зближенню Києва з НАТО.

За його словами, незважаючи на, що Будапешт підтримує територіальну цілісність України, угорці продовжать "політику захисту інтересів своєї громади" на території цієї країни.

Нагадаємо, що уряд Угорщини нерідко робить заяви в унісон з Росією. Наприклад, її прем'єр-міністр Віктор Орбан повторив сказані одного разу Володимиром Путіним слова про те, що відносини між країнами можуть налагодитися тільки зі зміною президента.

Як ми вже писали, раніше Сійярто пояснив, що його країна ветує засідання Комісії Україна-НАТО через відсутність прогресу у вирішенні конфлікту через "мовний закон".

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну