УКР РУС
» » Горбач: Проект створення так званої Союзної держави Росії і Білорусі – це один із варіантів продовження влади Путіна
Всі новини

Горбач: Проект створення так званої Союзної держави Росії і Білорусі – це один із варіантів продовження влади Путіна

Створення Союзної держави – це один із варіантів продовження влади Путіна через його обрання головою союзної держави Росії і Білорусі. Про таке в ефірі "5 каналу" заявив політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.

Зокрема, такий варіант обумовлює ще два терміни на новій посаді. "Поки що до 2024 року він і так президент РФ. Тому поки що це тільки натяк Лукашенко, але ще не сама анексія", – наголосив експерт.

І додав: "Білорусь змушують до того, щоб вона розчинилася в Росії. Причому, не цілісно, а шляхом прийняття в склад Росії окремих шести областей нинішньої Білорусі. Лукашенко це прекрасно розуміє. Він намагається бити в набат і робити все можливе, щоб цього не допустити, зокрема, їздить в Москву і Петербург. Але козирів у Лукашенко дуже мало. І ресурсів чинити опір також дуже мало. Якщо росіяни захочуть поглинути Білорусь, вони це зроблять і дуже швидко. Інша справа, чи зможуть вони потім перетравити, фінансувати і чи буде там опір такому захопленню. Ці речі до кінця не прораховані. Це не Крим, це набагато більше. Це 10 млн мешканців".

Горбач вважає, що остання зустріч Лукашенко і Путіна нічим не закінчилась. Також він нагадав, що президент Білорусі вже обіцяв в разі воєнних дій з боку РФ роздати зброю всім чоловікам. "Це був натяк на здатність до партизанських дій", – підсумував аналітик.

Довідка. Процес формування Союзної держави Росія і Білорусь почався в середині 1990-х років. Білорусією і Росія були підписаний, зокрема, Договір про утворення Співтовариства Росії і Білорусії 1996 року. Після прийняття та ратифікації в 2000 р Договору про створення СГ здавалося, що це об'єднання має великі перспективи. Була навіть затверджена "Програма дій Російської Федерації та Республіки Білорусь щодо реалізації положень Договору про створення Союзної держави". Однак далі формування СГ несподівано уповільнилося. За останні 10 років в рамках СГ прийняті лише кілька серйозних документів. Разом з тим, формально СГ продовжує існувати. Як показують події, ця структура поки залишається "в тіні" СНД, ЄврАзЕС та ТЗ.

Детальніше дивіться у відео інтерв'ю:


Нагадаємо, на зустрічі із групою американських аналітиків, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна абсолютно не потребує розміщення на своїй території військових баз інших держав.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну