УКР РУС
» » Фейкові Facebook-сторінки та провокації: які порушення зафіксували на виборах в ОТГ
Всі новини

Фейкові Facebook-сторінки та провокації: які порушення зафіксували на виборах в ОТГ

Під час виборів в ОТГ у деяких областях спостерігачі від БПП зафіксували порушення, зокрема, й поширення фейкових повідомлень щодо  кандидатів від політичної сили. Про таке повідомив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Алєксєєв, інформує "Прямий".

За його словами, у п'ятницю, 21 грудня, проти БПП була масова інформаційна кібератака. Так, починаючи у період з 10 до 15 грудня невідомими особами у мережі Facebook були створені фейкові сторінки начебто районних партійних організацій, на яких публікувалися новини сайту президента та нашої партійної сторінки у соцмережі. 21 грудня на цих фейкових сторінках були організовані, були розміщені неправдиві заяви щодо наших кандидатів та щодо партійних організацій БПП.

Алєксєєв сказав: "Ми виявили щонайменше у чотирьох областях такі фейкові повідомлення. Я переконаний в тому, що ця брудна технологія була створена не лише для того, щоб якимось чином зірвати вибори в ОТГ, а також випробовувалися брудні технології перед президентськими виборами".

Крім того, у Бахмачі Київської області журналіст видання "Батьківщина" намагався зірвати вибори. "Він втручався у виборчий процес. Від початку роботи виборчої комісії журналіст пихологічно тиснув на її членів, хамськи себе поводив та намагався зірвати вибори. Члени комісії одноголосно проголосували за видалення цієї особи з приміщення дільничої виборчої комісії. Таке право передбачене статею Закону України "Про місцеві вибори". Про це було повідомлено правоохоронним органам", – розповів Алєксєєв.

Депутат також розповів про те, що у Старосільській ОТГ Рівненської області проти кандидата на посаду голови громади кандидата від БПП Михайла Кузьмича організували провокацію. "Зокрема, невідомі зранку почали розклеювати агітаційні листівки неподалік сільської ради від імені Михайла Кузьмича, що, як відомо, заборонено законодавством. Хочу зазначити, що ця провокація не допомогла. І наш кандидат Михайло Кузьмич здобув переконливу перемогу на цих виборах. У цій же ОТГ виборець намагався винести два бюлетені за межі виборчої дільниці. Порушення зауважили представники від БПП, які і звернули увагу членів ТВК на порушення. Опісля члени ТВК зупинили людину, яка намагалася винести бюлетені за межі виборчої дільниці", - зазначив він.

Як повідомляв 5.UA, за даними підрахунку результатів виборів у новостворених об'єднаних громадах, кандидати від БПП перемогли на виборах на 52 ОТГ. Нагадаємо, 23 грудня у 13 областях  обирали  депутатів сільських, селищних, міських рад обʼєднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

Дивіться також фотогалерею за темою:



Яйця та інші "плюшки": як в ОРДЛО заманюють брати участь у "виборах" – ФОТО

/ 5 канал
/ Facebook / СБУ
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ Facebook / СБУ
/ https://narodna-pravda.ua/
/ 5 канал
/ 5 канал Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну