УКР РУС
Всі новини

Супрун пояснила, як вершкове масло впливає на організм

Попри те, що масло важливий та корисний продукт і не потрібно відмовляти собі в задоволенні його з'їсти. Як із багатьма іншими жирними чи солодкими продуктами головне не перестаратися, адже надмірне споживання цього продукту може спричинити розвиток серцево-судинних захворювань. Про таке повідомила на своїй сторінці у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Лікарка зазначає, що вершкове масло дійсно є корисним харчовим продуктом – це цінне джерело поживних речовин, калорій, жирів, а також вітамінів А, К, Е, воно покращує всмоктування жиророзчинних вітамінів А, Е, D, а ненасичені жирні кислоти, які є в маслі, добре впливають на стан судин.

"Головне – не забувати про поміркованість у вживанні, слід пам'ятати, що у маслі справді багато насичених жирів, від надмірного вживання яких нас справедливо застерігають медики. До прикладу, в 100 грамах масла насичених жирів в середньому половина – 50 грамів (для масла жирністю 81%), а це – подвійна денна норма для нашого організм", – попередила Супрун.

Вона стверджує, що наш раціон часто містить надмірну кількість тваринних насичених жирів, а це є фактором розвитку серцево-судинних хвороб, особливо це стосується людей старшого віку. Тому варто розумно обмежувати себе у споживанні тваринних жирів, і в тому ж числі, й масла, а також стежити за рівнем холестерину.

"За день нам радять споживати не більше, ніж 20-30 грамів насичених жирів. Але бажано, щоб це було не більше, ніж 40 грамів на добу (для масла жирністю не вище 82%) та за відсутності інших насичених жирів у раціоні", – підсумувала посадовець.

Як повідомляв 5.UA, всупереч поширеному твердженню про те, що вітамін D – улюбленець призначень "для профілактики" – лікує від більшості недуг, хибне. Постійне його вживання не допоможе запобігти перелому кісток та розвитку тяжких хвороб, зокрема онкологічних і серцево-судинних, повідомила на своїй сторінці у Facebook в.о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну