УКР РУС
» » Справа "тітушковода" Волкова: суд заслухав спогади трьох його підопічних
Всі новини

Справа "тітушковода" Волкова: суд заслухав спогади трьох його підопічних

Суд у справі тітушок, які за гроші били та нападали на людей за часів Євромайдану, – перейшов до заслуховування свідків обвинувачення. Йдеться про справу, де на лаві підсудних . Його обвинувачують не лише в участі у злочинній організації, а й у здійснення тяжких та особливо тяжких злочинів. Йдеться про епізод в ніч на 21 січня 2014 року, коли викрали двох активістів – Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Останнього – катували та вбили.


Із СІЗО до Бориспільського райсуду на кожне засідання конвоюють одного з топових "тітушководів" часів Майдану Олександра Волкова. За версією слідства саме він організував викрадення з лікарні та катування в лісі під Києвом майданівців Ігоря Луценка і Юрія Вербицького в ніч проти 21 січня 2014 року. Волков зі своїми чотирма захисниками причетність до цих злочинів відкидає.

Першими в залі суді слово дають очевидцям – рядовим тітушкам.

"Метро "Бориспільська" – там є коло і пост ДАІ. Спочатку нам запропонували знаходитися там. Зрозуміло, за грошову винагороду. Гривень десь 400", – згадує Дмитро Нечунаєв. За таку ціну антимайданівці мали блокувати автобуси та затримувати протестувальників, які їхали на Київ.

Про це під присягою розповідає нинішній керівник служби безпеки комерційної фірми, який у часи Революції Гідності підпрацьовував тітушкою – і в Маріїнському парку бував, і на Подолі в лавах антимайданівців шикувався. А в телефонній розмові Нечунаєва навіть вербували викрасти людину.

А от тренер із боксу заробляв 20 січня 2014 року своєрідним патрулюванням Подолу. У суді Олександр Веремієнко заявляє – поїхали з поста після того, як куратори подзвонили до одного з антимайданівців, який був у машині, та наказали затримувати активістів.

Прокурори здивовані – під час досудового слідства він казав, що по телефону це говорили особисто йому. Крапку в перепалці між адвокатами та прокурорами щодо нестиковок ставить сам свідок. Залізобетонним аргументом: "Я займаюсь боксом. Із пам'яттю в мене так собі".

Ще один свідок – Віталій Чередник – уже відбуває умовний термін за катування та викрадення Луценка й Вербицького. Саме він в офісі кримінального авторитета Олексія Чеботарьова забирав для тітушок "інвентар".

Згадує: "Мені подзвонив Чемес і сказав, що потрібно під'їхати на Поділ і забрати інвентар. Ми швиденько завантажили палиці, черенки від лопат, там може штук 20. І балони газові – для самозахисту".

Троє колишніх тітушок стверджують – на власні очі Волкова бачать нині вперше. Але їхні покази важливі для слідства, щоби перевірити свідчення Сергія Чемеса – колишнього охоронця "тітушковода" Юрія Крисіна. Він підписав угоду зі слідством, визнав провину за напад на журналіста В'ячеслава Веремія, відбув покарання, а на минулому засіданні свідчив проти Олександра Волкова.

Нині Чемеса на волі цілодобово охороняють спецпризначенці. Наступним свідком важковаговиком у справі Волкова має стати ще один поплічника Крисіна – Павло Бялай, якому інкримінують умисне вбиство Веремія. Бялай утримується в СІЗО.

Леся Головата, Ігор Костюк, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну