УКР РУС
» » У справі Майдану визнали винними 52 людини, ще 15 тисяч перевіряються – ГПУ
Всі новини

У справі Майдану визнали винними 52 людини, ще 15 тисяч перевіряються – ГПУ

Розслідування "справ Майдану" триває: вже 52 людини визнані винними, а на причетність до скоєння злочинів проти активістів перевіряються понад 15 тисяч людей. Про це розповів начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

За його словами, на сьогоднішній день призначені покарання до позбавлення волі дев'яти особам, у справах, направлених до суду слідчими ГПУ, - п'ять осіб.

"На сьогоднішній день за результатами розглянутих судами обвинувальних актів визнані винними 52 людини, щодо них винесено обвинувальні вироки", - сказав Горбатюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

  • Затриманий снайпер, підозрюваний у розстрілі активістів на Майдані – ЗМІ

Він пояснив, що понад чотири тисячі злочинів, пов'язаних з подіями Революції гідності, розслідуються слідчими Генпрокуратури зі штатом 46 слідчих і галузевим відділом - 33 прокурори. Представник ГПУ зазначив, що злочини скоювалися різними особами і в різних місцях.

"Здійснюється розслідування, якщо брати в цілому по всій країні – 4,7 тисячі епізодів скоєних злочинів відносно протестуючих і інших злочинів під час подій на Майдані. Перевіряються на причетність до скоєння цих злочинів понад 15 тисяч людей, в тому числі і правоохоронці", - підкреслив Горбатюк.

Зазначимо, сьогодні Україна відзначає День гідності і свободи перші особи держави вже вшанували пам'ять подій на Майдані. У цей день починалися події, що увійшли в історію України як Помаранчева революція (2004 рік) і Революція Гідності (2013-2014 рр.). 21 листопада в 2013 році почався Євромайдан в знак протесту проти політичного керівництва країни, яке відмовилося законодавчо закріпити європейський курс України. Спочатку сталося побиття активістів "Беркутом", а через пару місяців силовий сценарій переріс в розстріл майданівців.

Раніше Сергій Горбатюк озвучив остаточне число загиблих і поранених.За його словами, 19-22 лютого 2014 року на Майдані загинули 78 активістів і 13 правоохоронців, постраждало загалом понад 2000 осіб.

Дослідники з США відновили трагічні події тих днем і показали, хто і звідки розстрілював активістів Майдану.Американці представили докладні презентації, відновивши по відео три епізоди з розстрілу майданівців 20 лютого 2014 року.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну