УКР РУС
» » Пішов на угоду зі слідстсвом: "тітушка" Чемес розповів, які накази роздавав їм Волков під час Майдану
Всі новини

Пішов на угоду зі слідстсвом: "тітушка" Чемес розповів, які накази роздавав їм Волков під час Майдану

Хто керував та платив тітушкам під час Майдану? На ці запитання давав відповідь у суді один із уже засуджених тітушководів – Сергій Чемес, проти іншого обвинуваченого – Олександра Волкова. Йому закидають викрадення та катування майданівців Ігоря Луценка і, як наслідок, і вбивство Юрія Вербицького. Свідчення впродовж 5-ти годин слухала і кореспондент "5 каналу" Леся Головата.


Чемес – права рука Юрія Крисіна – визнав свою провину у протидії масовим акціям протесту у 2014 році, а також в епізоді нападу на В'ячеслава Веремія. Він підписав угоду зі слідством та був засуджений до 3-х років та трьох місяців ув'язнення.

До останнього ні судді, ні журналісти не знали, хто виступить в суді, адже Сергій Чемес давав покази проти Олександра Волкова, який, за його твердженням, був другим у ієрархії системи тітушок під час Революції Гідності. За словами Чемеса, очолював цю піраміду Олексій Чеботарьов – кримінальний авторитет та, як його називали, король контрабанди і алкоголю за часів Януковича.

Чемес у суді розповів, коли він побачив Волкова вдруге.

"21 січня 2014 року Чеборатьов говорив з Бялаєм, Волков розвернувся до людей, які стояли позаду біля вікна і сказав їм щось на рахунок автобусів. Вони вийшли, вийшов Волков і запитав, "коли з вами розрахуються?" і покликав якусь дівчину чи жінку", – розповів свідок.

Чемес розповів про події 20-22 січня 2014 року, за цей час він тричі бачив Волкова і стверджує, що Волков безпосередньо роздавав завдання координаторам тітушок. За його словами, перші завдання були до 20 січня – розбитися на групи по 10-15 осіб, перехоплювати майданівців та доправляти їх до офісу Чеботарьова. А 21-го числа було вже інше завдання – зібрати чотириста антимайданівців та виставити їх на в'їзді до Києва на одеській, житомирській, бориспільській, а також чернігівській трасах, аби не дати активістам потрапити до столиці.

Своєю чергою і адвокати, і сам Волков кажуть, що ці свідчення – неправдиві.

"На жаль, сьогодні прозвучали тільки свідчення Чемеса, у нас є ще багато запитань, які будуть йому задаватися після дослідження письмових доказів. І ви потім все зрозумієте, де був Волков, де не був Волков, де був Чемес, що робив. Але на даний момент я не можу розголошувати ці дані", – розповіла захисниця Волкова Людмила Калініченко.

"На сьогоднішній день, в цілому, судовим засіданням я задоволена. Свідок детально описав подробиці, які мали місце в січні 2014 року: слова, які він чув, розмови за участі винуватців. Це перше свідчення того, що укладена угода з Чемесом дає свої результати", – пояснила прокурор ГПУ Юлія Малашич.

Чемес має давати свідчення ще у справі Юрія Крисіна, а також свого поплічника Павла Бялая. Саме тому він перебуває під посиленою охороною.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну