УКР РУС
» » ЄС не може вирышити про нові обмеження щодо викидів вуглекислого газу автомобілів
Всі новини

ЄС не може вирышити про нові обмеження щодо викидів вуглекислого газу автомобілів

Євросоюзу не вдалося досягти компромісу щодо того, як різко скоротити викиди вуглекислого газу від автомобілів, оскільки країни-виробники автомобілів і більш екологічно свідомі законодавці не можуть знайти компроміс.

Протягом декількох місяців ЄС не міг ухвалити рішення з приводу того, наскільки суворими мають бути обмеження викидів вуглекислого газу від автомобілів. Німеччина з найбільшою автомобільною промисловістю попередила, що жорсткі обмеження і цілі можуть завдати шкоди економіці країни і промисловості й коштувати робочих місць.

Зі слів дипломатів ЄС, представники 28 країн ЄС провели кілька раундів переговорів з Європейською комісією. Виконавчий директор ЄС спочатку запропонував скоротити викиди на 30% до 2030 року порівняно з рівнем 2021 року.

Німеччина підтримала план по скороченню викидів CO2 на 30% до 2030 року, однак, кількох країн ЄС, включно з Нідерландами та Францією, підняли цільовий показник до 35%. Існує також проміжна мета на 2025 рік.

Законодавці Європейського парламенту проголосували за скорочення викидів CO2 на 40% у жовтні, що викликало обурення представників автомобільної промисловості.

Компанія "Транспорт і навколишнє середовище", що знаходиться у Брюсселі звинуватила Австрію, яка наразі головує в ЄС, в нездатності досягти угоди, заявивши, що головування Австрії поставило власні інтереси, інтереси німецького автопрому і їхню діяльність в Східній Європі вище, ніж інтереси інших європейських країн.

Один дипломат ЄС з країни, яка прагне до більш амбітного скорочення викидів CO2 навіть заявив, що Австрія чекає на згоду від Німеччини.

Цілі щодо обмеження викидів у транспортному секторі, єдиній галузі, в якій викиди все ще ростуть, спрямовані на те, щоб допомогти сфері досягти потрібного рівня скорочення викидів парникових газів загалом на 40% до 2030 року. Країни ЄС окремо розглядають ступінь, в якій викиди CO2 вантажівками мусять бути скорочені.

Екстремальні температури в північній півкулі говорять про стрімкі зміни клімату, спонукаючи деякі країни ЄС закликати до скорочення викидів у значно більших обсягах, ніж планувалося.

Вісім країн ЄС, включно з Нідерландами і Швецією, вважають, що скорочення викидів мусить становити 40% для автомобілів, деякі інші країни також готові вийти за межі 35%.

ЄС бере участь в переговорах, які вважаються найважливішою конференцією в США після паризької угоди 2015 року про зміну клімату, за якою послідував вирішальний останній тиждень переговорів в польському місті Катовіце. Завдання полягає в тому, щоб узгодити звід правил, стандартів і цілей зі скорочення викидів CO2 і зменшення глобального потепління.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну