УКР РУС
» » Ціни на бензин будуть продовжувати знижуватися: підсумки дня
Всі новини

Ціни на бензин будуть продовжувати знижуватися: підсумки дня


СУСПІЛЬСТВО

16 разів за минулу добу російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню. В результаті бойових дій один український військовослужбовець був поранений, повідомив прес-центр Операції об'єднаних сил.

359,7 на 100 тисяч населення становить зараз захворюваність на грип та ГРВІ в Україні, що на 30,7% менше епідемічного порогу по Україні. Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я. Протягом останнього тижня на грип та ГРВІ захворіли 151 852 людини, з них 68,4% діти до 17 років.

201 млн грн витратили всі шість парламентських партій в III кварталі, повідомив Комітет виборців України. У I кварталі вони витратили 85 млн грн, у II кварталі – 150 млн. Найбільше в минулому кварталі витратила "Батьківщина" – 80 млн, з них 73 млн пішло на рекламу. На другому місці за витратами "Самопоміч", яка витратила 38 млн, 13 млн пішло на оплату послуг і матеріальні витрати і 10 млн на пропагандистську діяльність (з них 2 млн – реклама на телебаченні). БПП витратив 33 млн, 20 млн пішло на місцеві осередки. "Народний Фронт" витратив 22 млн. Всі гроші пішли на зарплату (8 млн), оренду (7 млн) і податки (5 млн).

Україна чекає зниження цін на всі основні види палива в зв'язку з падінням нафтових і газових котирувань на світовому ринку, переконані в "Консалтинговій групі" А-95 "." Першим на світові тенденції відгукується оптовий ринок. Ціни на вагонні партії бензину за останні два тижні знизилися на 6%, а дизельного палива на 10%. Це створює хороші передумови для передачі естафети автозаправних станцій, – зазначив директор "А-95" Сергій Куюн. – Сьогодні вже сформований потенціал зниження цін 1,5 грн / літр. А події останніх днів на світових біржах дозволяють сподіватися, що до кінця року ціни на бензин і ДТ повернуться на позначки нижче 30 грн / літр ". Ціни на автомобільний газ також будуть знижуватися в зв'язку з обвалом зовнішньої котирування і оптового внутрішнього ринку. У" А -95 "прогнозують, що протягом найближчих двох тижнів вартість автогазу в роздрібній мережі знизиться з поточних 16 грн / літр до 14 грн / літр.

35 тис. українських домогосподарств здійснили енергоефективні заходи в рамках програми IQ energy станом на кінець жовтня. В рамках програми, що стартувала в Україні в квітні 2016 року, вартість придбаних в кредит товарів, необхідних для утеплення і модернізації будинків, склала 1,2 млрд грн. При цьому в даний час підтверджено 8 млн євро компенсації учасникам програми.

13 листопада в Києві почалася метеорологічна зима, вона прийшла на два тижні раніше норми. Про це повідомили в Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського. Про початок метеорологічної зими свідчить стійке зниження середньодобової температури нижче 0 °. Однак в Українському науково-дослідному гідрометеорологічному інституті вважають, що зима в Україні цього року буде теплою, навіть аномально теплою, в грудні і січні на більшості територій середньомісячна температура буде плюсовою.

ЕКОНОМІКА

Зміцнив на 6 копійок до 27,77 гривень за долар національну валюту Національний банк на 16 листопада в порівнянні з попереднім банківським днем, 15 листопада.

Склало 2,8% зростання ВВП України в третьому кварталі 2018 року до аналогічного періоду 2017 року, тоді як у другому кварталі воно становило 3,8%, в першому – 3,1%, таку оперативну оцінку оприлюднила Державна служба статистики. По відношенню до попереднього кварталу економіка країни додала 0,4%. Зростання зберігається 11 кварталів поспіль.

Приблизно 30 млрд дол. – такий рівень міжнародних резервів України МВФ вважає необхідним для підтримки макростабільності. Зараз величина резервів становить близько 18 млрд дол.

Провести в 2019 році стрес-тестування планує Національний банк для сегмента роздрібного кредитування, повідомила перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова: "Ми не можемо не звертати уваги на зростання цього сегмента".

15 листопада підписали пакет документів корпоративні інвестфонди, акціонерами яких є відповідно президент України Петро Порошенко і народний депутат Ігор Кононенко, про продаж ПрАТ "Завод" Кузня на Рибальському "з новим власником – компанією, кінцевим бенефіціаром якої є Сергій Тігіпко.

55 інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку на загальну суму понад 186 млн грн, які будуть фінансуватися за рахунок Державного фонду регіонального розвитку в 2018 році, затвердив Кабінет міністрів.

СВІТ

Кабінет міністрів Великобританії схвалив текст проекту угоди про умови виходу країни з Євросоюзу. Засідання тривало п'ять годин. Після цього у відставку подали відразу три міністри: у справах Brexit, у справах Північної Ірландії та праці і пенсійного забезпечення. Тепер проект угоди з ЄС буде розглядатися парламентом Великобританії і повинен бути схвалений країнами Євросоюзу.

Уже з 15 листопада, а не з 1 грудня 2018, як планувалося, українцям (як і громадянам ще 20 країн) не потрібно сплачувати консульський збір у розмірі близько 60 дол. за отримання туристичної візи по прибуттю в країну. Раніше повідомлялося, що це послаблення діятиме до 31.01.2019.

Європарламент схвалив у першому читанні проект директиви ЄС, яка зобов'язує автовиробників значно знизити шкідливі викиди вантажівок і автобусів. Зокрема, до 2025 року викид вуглекислого газув вантажним транспортом повинен скоротитися на 20%, до 2030 року – на 35% у порівнянні з рівнем 2019 року. Таким чином, Європарламент посилив вимоги в порівнянні з проектом Єврокомісії, яка пропонувала домогтися скорочення викидів вантажним транспортом на 15% до 2025 року і на 30% до 2030 року. У Федеральному об'єднанні німецької промисловості (BDI) розкритикували таке рішення. Там вважають, що реалістичним було б скорочення викидів вантажного транспорту на 7% до 2025 року і на 16% до 2030 року.

Впали на 7,3% продажі автомобілів у Європейському Союзі в жовтні після обвалу на 23,5% у вересні, головною причиною залишається новий стандарт визначення витрати палива для легкових автомобілів і легких комерційних автомобілів, який вступив в силу 1 вересня. Число зареєстрованих нових машин в 27 країнах ЄС (без урахування Мальти) в жовтні місяці склало 1 млн 83,6 тис. проти 1 млн 169,4 тис. роком раніше. Однак у січні-жовтні реєстрації склали 13,04 млн автомобілів проти 12,83 млн роком раніше (+ 1,6%).

Вперше за п'ять років П'ята авеню в Нью-Йорку виявилася лише на другій позиції в рейтингу найдорожчих торгових вулиць світу за версією Cushman & Wakefield. У рейтинг увійшли 46 вулиць з 65 країн. У топ-10 виявилися: Козуей-Бей в Гонконзі (оренда обійдеться в 2671 дол. за квадратний фут (0,093 кв. метра) на рік), П'ята авеню в Нью-Йорку (2250), Нью-Бонд-стріт у Лондоні (1744 ), Єлисейські поля в Парижі (1519), Віа Монтенаполеоне в Мілані (1466), Гіндзя в Токіо (1219), Пітт-стріт-молл в Сіднеї (964), Мьондон в Сеулі (908), Банхофштрассе в Цюріху (854) і Кольмаркт у Відні (515).

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну