УКР РУС
» » У полоненого українського моряка ймовірно контузія – адвокат
Всі новини

У полоненого українського моряка ймовірно контузія – адвокат

Марія Куракіна – російський адвокат із команди захисників військовополонених українських моряків – відвідала у слідчому ізоляторі "Матросская тишина" українського моряка Андрія Артеменка та розповіла про отримані ним поранення, написала вона на своїй сторінці у Facebook.

"Він був поранений під час обстрілу "Бердянська" разом з Василем Сорокою та Андрієм Ейдером: осколкові поранення в ліву руку, пальці, осколок при вибуху потрапив у очі. Начебто бачить, але зір викликає побоювання. Можлива контузія. Зараз почувається краще. Як належить військовому, тримається бадьоро, підтягнуто. Бойовий дух на підйомі, цікавиться новинами у справі", – йдеться в тексті.

Крім того, Андрій передає привіт своїм близьким, батькам, нареченій, просить переказати, що все нормально, приймає призначені тюремними лікарями препарати.

За словами адвоката, до моряка приходила разом зі слідчим якась жінка, що представилася адвокатом, вона пояснила підзахисному, як діяти в таких ситуаціях.

"Питання, пов'язані з проходом випадкових осіб до наших підзахисних, будуть предметом розгляду в адвокатській спільноті", – наголосила адвокат.


Крім того, російський адвокат Олександра Маркова з команди захисників військовополонених українських моряків відвідала у СІЗО "Матросская тишина" одного з них – Андрія Ейдера – і розповіла про його стан. Про це вона повідомила у Facebook.

"Змогла відвідати в СІЗО 1 УФСІН РФ по Москві (Матросская тишина) мого підзахисного - Ейдера Андрія - наймолодшого (18 років) з військовополонених українських моряків. Андрій був поранений з Василем Сорокою та Андрієм Артеменком при стрільбі по МБАК "Бердянськ". Осколкове поранення ніг, кульгає, осколок ще не видалений. Оговтується, може пересуватися (і йому навіть не потрібні милиці, але кульгає) і виглядає досить бадьоро, не втрачає почуття гумору. Правда у Андрія складно згинається коліно і один осколок з ноги ще не витягли", – пише Маркова.

Вона також уточнила, що "головне занепокоєння Андрія – сигарети", а "Російське радіо", на яке він раніше скаржився, йому замінили на "Європу плюс".

"Тримається Андрій дуже гідно і мужньо, жартує, з відмінним почуттям гумору. Дуже схожий на мого молодшого брата. Сім'ї Андрія однозначно є ким пишатися! А ми також продовжуємо працювати і сподіваємося, що незабаром стане менше військових, які змушені зустрічати Новий рік поза своїх сімей", – підсумувала адвокат.

Як повідомляв 5.UA, ранком неділі, 25 листопада, в районі Керченської протоки корабель РФ протаранив український буксир. Унаслідок зіткнення в українського судна були пошкоджені головний двигун та обшивка. Потому з'ясувалося, що РФ застосувала зброю проти корабля ВМС ЗС України. Українські судна були захоплені Росією. 

"Суд" окупованого Сімферополя заарештував на два місяці 24 українських моряки, які перебували на бортах захоплених росіянами суден "Яни Капу", "Бердянськ" і "Нікополь". Троє з них внаслідок інциденту зазнали поранень. 



ЗМІ опублікували фото захоплених Росією українських катерів у Керчі

/ Фото kerch.fm
/ Фото kerch.fm
/ Фото kerch.fm
/ Фото kerch.fm
/ Фото kerch.fm
/ Фото kerch.fm Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну