УКР РУС
» » Кондитерські в Києві наживаються на десертах: викрита скандальна схема
Всі новини

Кондитерські в Києві наживаються на десертах: викрита скандальна схема


Кондитерські та кафе в Києві хитрують і виманюють у городян більше грошей за десерти. Журналістам вдалося викрити скандальну схему роботи столичних закладів харчування.

Так, в меню пишуть одну ціну, а в підсумку – абсолютно іншу, оскільки шоколадниці і кондитерські навчилися шахраювати з цінами. В одному з популярних закладів Києва в меню тістечко коштує 55 гривень за 100 грамів. Однак в рахунку вартість десерту на 20% вище. Якщо ціна змінюється від ваги, про це повинен попереджати офіціант, проте цього не було.

Адміністратор розповіла, що в закладі шматочки десерту трохи більше, звідси і підвищення вартості. У книзі скарг вже були аналогічні позначки. На це адміністратор додала, що зараз заклад знаходиться в процесі передруку меню, де вкажуть більш коректну ціну.

В іншій кондитерській вагу зовсім не стали позначати. Там ціна коливається від 130 до 180 гривень за десерт. Так, тістечко за 150 гривень нам зважили: воно повинно важити близько 130 грамів, але важить лише 110 грамів, таким чином гроші за 20 грамів поклали собі в кишеню.

Як зазначив експерт із захисту прав споживачів Максим Несмєянов, подібні махінації неприпустимі. За його словами, все, що продається повинно мати вагу і маркування, повинен бути розрахований і вказаний склад.

Він порекомендував киянам звертати увагу на те, що пише заклад про десерт. Якщо в кафе не попередили про коливання ваги і принесли більший рахунок, ви маєте право заплатити стільки, скільки вказано в меню.

Нагадаємо, раніше ми писали, что Верховна Рада України прийняла закон, згідно з яким в Україні вводять нове маркування продуктів. Наша країна переходить на європейські норми - вимоги до інформації на упаковці стануть жорсткішими.

Крім того, в листопаді повідомлялося, що в Києві на місці легендарного кафе "Грот" вирішили не будувати туалет. Будуть збережені традиції і відкрито новий ресторан.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну