УКР РУС
» » "Квитковий колапс": чому пасажири "Укрзалізниці" наразі стоять у довжелезних чергах
Всі новини

"Квитковий колапс": чому пасажири "Укрзалізниці" наразі стоять у довжелезних чергах

Сайт "Укрзалізниці" працює із перебоями. Причина – ажіотаж на потяги, що відправляються після 20 грудня. Залізничний перевізник відкрив бронь та купівлю квитків на новорічні свята лише напередодні. За два дні сервіс "ліг": частина пасажирів придбала квитки, але не отримала проїзних документів, а частина – не змогла взагалі їх придбати. Через це нині пасажири змушені подовгу стояти в чергах до кас.


Щоби купити квиток і потрапити на потяг, пасажири змушені стати у черги. Система онлайн-продажу дала збій. У живих чергах люди стоять близько години, а касири через великий потік охочих придбати квитки – беруть тимчасові перерви. Це спричиняє і конфліктні ситуації.

"Ми прийшли 2,5 години тому, стали в чергу. Вистояли всю цю чергу, я і моя дитина. Підійшла наша черга, а вона каже "все, я закриваю". Це неповага до людей, коли не працює система. Заходила кілька разів на сайт, але там показує, що їхній сервер не працює", – обурюється пасажирка Оксана.

Такі незручності керівництво "Укрзалізниці" називає тимчасовими. Через запуск швидкісного експресу "Київ – Бориспіль", графік потягів корегували. І відкрити бронь та купівлю квитків на новорічні свята раніше, пояснюють, не могли. Але з 4 грудня таку можливість пасажири отримали. УЗ відкрила продаж квитків на потяги після 20 грудня. Люди масово почали заходити на сайт, саме це і спричинило ажіотаж і технічні збої.

"Якщо ми зазвичай продаємо через сервіс 65-70 тис. квитків, вчора ми продали 170 тис. квитків. Тобто, напруження на наш ресурс було надзвичайно велике. Воно було аномальне. Станом на вчорашній вечір ці проблеми були усунені, сьогодні сервіс працює у штатному режимі", – пояснює директор департаменту АТ "Укрзалізниця" Олександр Красноштан.


Попри запевнення керівництва "Укрзалізниці", надвечір середи сервіс бронювання працює з перебоями. До цього додаються інші проблеми. Так, пасажири потягу "Київ – Костянтинівка", які придбали квитки на вівторок дистанційно – на пошту отримали бланки замовлення, із позначкою, що їх треба було додатково роздрукувати в касах.

"Відповідно на касах утворились неймовірні черги. Продовжити роботу кас або відкрити додаткові каси, ясна річ, нікому в голову не прийшло. Люди не встигали, а потяг 126Л Київ-Костянтинівка закрив двері за три хвилини до відправлення. Люди благали відкрити, але провідники були невблаганні, бо вони ж начальники", – пише у Facebook Ольга Решетилова.

Керівництво "Укрзалізниці" підрахувало – на пероні залишилося 22 пасажири. Їх доправили до місця призначення наступним потягом.

"Навантаження йде не тільки на систему, а й на наших працівників. Він не вніс в систему ознаку електронного квитка і тому система сприйняла, що цей потяг не обладнаний мобільними терміналами, і відповідно продалося з бланками. Це банальна неуважність людини, вона буде притягнена до відповідальності", – запевняє Красноштан.

В "Укрзалізниці" наголошують, над технічними проблеми продовжують працювати. Невдовзі відкриють онлайн-продаж квитків на 30 додаткових потягів, які пустять перед Новим роком.

Евеліна Михайленко, Василь Дендін, "5 канал"

/ Володимир Гройсман / Twitter
/ Володимир Гройсман / Twitter
/ Володимир Гройсман / Twitter
/ Володимир Гройсман / Twitter
/ Володимир Гройсман / Twitter
/ Володимир Гройсман / Twitter
/ Володимир Гройсман / Twitter
/ Євген Кравцов/Facebook
/ Євген Кравцов/Facebook
/ Євген Кравцов/Facebook
/ Володимир Гройсман / Twitter
/ Євген Кравцов/Facebook
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну