УКР РУС
Всі новини

Тури на Новий рік: куди поїхати і за скільки

Готуватися до довгих свят краще заздалегідь. Про це говорять і в вітчизняних турфірмах. "Завжди є люди, які біжать до туроператора в останній момент і сподіваються зірвати "гарячу" путівку, але частіше за все вони залишаються ні з чим. Насправді," гарячих "путівок на Новий рік одиниці, і турагенти відразу ж пропонують їх або родичам або знайомим", – розповідає менеджер з продажів однієї з турфірм Світлана Алексєєва.

Зараз туроператори пропонують три варіанти відпочинку на Новий рік. Це тури Україною, до Європи і до теплих країн. Причому попит на перші останні чотири роки постійно зростає.

В Україні новорічними вихідними будуть дні з 30 грудня по 1 січня. Крім того, напередодні українці матимуть ще чотири вихідних поспіль – 23-25 грудня.

Сайт "Сегодня" розібрався, де і за скільки можна провести новорічні свята.

Скільки коштує відпочинок в Україні на Новий рік

"Люди більше цікавляться Україною. Традиційно на Новий рік їдуть до Карпат, Львова. Крім українців сюди їдуть і білоруси. Якщо брати інші регіони, то популярний Київ, Кам'янець-Подільський. Останніми роками туроператори пропонують провести новорічні вихідні в Харкові та Одесі", – ділиться Світлана Алексєєва.

Фото: архів "Сегодня"

Ціни на відпочинок в Україні, грн за людину (станом на 20.11.2018):

  • Тиждень в Карпатах – від 4200 грн;
  • Три дні в Кам'янець-Подільському – 3700 грн;
  • Три дні в Одесі – 3200 грн;
  • Три дні у Львові – 2900 грн;
  • Три дні туру замками західної України – 3300 грн;
  • Тур містами Гуцульщини – 3200 грн.

Туроператори також пропонують провести Новий рік незвично. Наприклад, в готелі на березі Азовського моря поруч з термальними джерелами. Або вирушити в тур на Різдво в Диканьці – на землі Вакули та Солохи.

Варто пам'ятати про те, що через тиждень-два туроператори і готелі піднімуть ціни вдвічі-втричі.

"З грудня ціни в готелях зростуть десь вдвічі. Зараз ви можете забронювати номер за 4000-5000 грн на тиждень. З грудня ціни будуть від 8000 гривень. Попит буде великий, тому й піднімаємо ціни. Відпочити хочуть всі, а номерів у нас не так багато ", – розповіли в готелі в с. Поляниця, неподалік популярного лижного курорту в Карпатах.

Почім відпочинок в Європі

Більшість турів до Європи – автобусні. За чотири-сім днів туроператори пропонують поїздку мінімум до двох країн і три-чотири міста. Вартість турів починається від 100 євро за людину.

Однак за низькою ціною можуть ховатися відсутність комфорту і приховані платежі.

"За 120 євро складно запропонувати якісний відпочинок. Тому турфірми економлять буквально на всьому. Наприклад, за всю поїздку переночувати в готелі можна тільки раз, а інші два-три дні – в автобусі. Про це треба уточнювати заздалегідь, і оцінювати свої можливості", – каже Світлана Алексєєва.

Якщо в програмі є відвідування музеїв або замків, то, найімовірніше, за вхід треба буде заплатити окремо.

"Мінімальна вартість туру, яку я бачила в мережі – 115 євро до Праги і Берліна за чотири дні. Що входить до вартості? Переїзд і готель. Все. Всі сім екскурсій, які додаються, – платні. Природно, харчування не організовується. Тому треба уважно дивитися, що входить до вартості. Зазвичай, вхід до музеїв платний. А в Європі квиток коштує не 30-50 грн, як в Україні, а 10-20 євро. Це все приховані платежі", – додає Алексєєва.

Ціни на тури до Європи, з людини:

  • Краків-Будапешт-Відень (5 днів) – 178 євро;
  • Вільнюс-Рига-Таллінн (6 днів) – 180 євро;
  • Берлін-Потсдам-Краків (4 дні) – 152 євро;
  • Краків (2 дні) – 73 євро;
  • Прага-Карлові Вари (4 дні) – 90 євро;
  • Краків-Прага-Париж-Версаль-Мюнхен (6 днів) – 211 євро.

Новий рік на морі

"На Новий рік зазвичай беруть тури до Єгипту і Арабських Еміратів. Єгипет – найдешевший варіант. Зараз удвох в чотиризірковому готелі з послугою" все включено "можна відпочити тиждень за 16 000 грн. На Новий рік буде дорожче – від 20 тисяч. У цей час вдень ще досить тепло, але вода вже не так прогрівається, як, наприклад, у вересні. До вечора вже прохолодно, і ми рекомендуємо брати з собою куртки, вітровки, джинси", – розповіли в одному з турагентств.

Новий рік в Об'єднаних Арабських Еміратах обійдеться дорожче – від 24 тисяч гривень за двох на тиждень. Однак тут тепліше – температура повітря вдень сягає 28 С.

"Беруть тури до Таїланду. На новорічні свята тури від 70 тисяч гривень в тризірковому готелі. Гоа на ці дати – 52-55 тисяч гривень за двох. Чим далі летіти, тим дорожче, наприклад, Домінікана вже 90 тисяч гривень", – пояснюють в турагентстві.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну