УКР РУС
Всі новини

В Україні відкрили продаж квитків на "новорічні" поїзди


Українці, нарешті, можуть придбати залізничні квитки на період новорічних свят - продаж проїзних документів відкрився.

В цьому році купити квитки на кінець грудня можна не раніше, ніж за три тижні, тому в перший день після їх надходження в онлайн-продаж, українці паралізували роботу онлайн-сервісу - навантаження на сервер перевізника збільшилося в шість разів.

"Вчора були невеликі технічні проблеми з сервісом онлайн-бронювання. Чому це сталось? Якщо ми зазвичай продаємо через сервіс де 65-70 тис. квитків, вчора ми продали 170 тис. Тобто, навантаження на наш ресурс була надзвичайно велике. Воно була аномальне. Тому багато пасажирів зіткнулися з деякими технічними проблемами. Вже станом на вчорашній вечір ці проблеми були усунуті, і сьогодні сервіс працює в штатному режимі", – говорить заступник директора департаменту пасажирських перевезень дальнього сполучення "Укрзалізниці" Олександр Красноштан

Сьогодні, 6 грудня, на центральному київському залізничному вокзалі в основному знаходяться люди, які намагалися купити квитки онлайн, але через збій системи не змогли цього робити. Через ажіотаж роботу кас продовжили до 12 ночі.

Найпоширеніші напрямки, куди хочуть придбати квиток - курорти. Люди охоче їдуть до Львова, Чернівців, Івано-Франківська або Ужгорода.

"У нас групове замовлення, ми беремо ужгородський напрямок. Це найпопулярніший напрям взагалі - Закарпаття, Прикарпаття. Онлайн не купували, я не знаю, як працювати там з колективними заявками. Потрібно 10-20 квитків купити", - розповідає одна з покупців.

В "Укрзалізниці" пояснили, що навмисно закрили онлайн продаж групових квитків - щоб уникнути спекуляцій. З тією ж метою в Україні тимчасово заборонила здавати залізничні квитки через інтернет.

А ось індивідуальні квитки вже можна придбати на сайті - проблему з продажами онлайн владнали, тому не обов'язково їхати в залізничні каси.

Для зручності, перевізник збільшив кількість поїздів на туристичні напрямки, втім реалізацію квитків на них почнуть вже після того, як продадуть квитки на потяги, що курсують цілий рік. В УЗ радять моніторити появу квитків на сайті.

Також раніше в "Укрзалізниці" придумали, як вирішити проблему дефіциту квитків.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну