УКР РУС
» » Як техніка ЗСУ продавалася за безцінь і чому припинили будівництво флагмана ВМС - розслідування
Всі новини

Як техніка ЗСУ продавалася за безцінь і чому припинили будівництво флагмана ВМС - розслідування

Масштаб розкрадання ЗСУ та підриву обороноздатності України у період з 1997 по 2014 рр. сягає $200 млрд. І це без врахування землі, спортмайданчиків і таке інше. Про це заявив Секретар комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради 5 грудня 2018 року.

"Звіт необхідно опублікувати в газеті "Голос України", щоб українці знали, як це виглядає по факту. Щоб перед тим, як українці будуть слухати розповіді з ефірів, як ці кандидати будуть захищати державу, необхідно розібратись, як вони її нищили" – підсумував Вінник.

Зокрема, Іван Вінник розповів, що "перебуваючи на посаді міністра оборони, Анатолій Гриценко не лише продавав техніку зі стратегічних резервів, а й ще знімав її з потреби ЗСУ і продавав на експорт".

Також на той час були введені в дію два розпорядження Кабінету Міністрів, згідно з якими техніка, що була на балансі ЗСУ не могла продаватись на відкритих конкурсах. Завдяки цьому її збували за цінами, нижчими в 10 разів від її ринкової вартості. 

"Це була системна державна політика урядів Тимошенко і Азарова, міністрів оборони Гриценко, Єжеля, Єханурова, Соломатіна, Лєбедєва, керівника Генштабу Замани, який, до речі, навіть, не приймав присягу на вірність Україні" – заявив Вінник

"А подавалося це як реформи. Такі реформи призвели до окупації частини нашої території, до надзвичайної організації заходів оборони, до воєнного стану, який ми маємо на сьогодні" – резюмував він. 


За словами секретаря комітету з питань національної безпеки і оборони, першим актом агресії РФ проти України можна назвати побудову коси до острова Тузла в 2003 році. На думку тодішнього керівництва країни дана ситуація була врегульована підписанням Договору про спільне використання Керченської протоки та акваторії Азовського моря. Але Росія так не вважала і в 2005 році МЗС РФ зробила заяву, в якій чітко зазначила, що територіальні претензії не вичерпано, а питання Керченської протоки не врегульовано.

У відповідь на це Президент Ющенко і міністр оборони Гриценко приймають неочікуване рішення – системно скорочувати армію. Зокрема припинено будівництво крейсера "Україна", внаслідок чого Чорноморський флот України не отримав свого флагмана, а також з 2004 по 2014 рік було продано понад 1200 БТР, БМП та інших броньованих машин. Продавалися вони по ціні $8-10 тисяч за одиницю.

Нагадаємо, раніше була оприлюднена кількість озброєння в Україні від часів Незалежності.

/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну