УКР РУС
» » Обвал дитячого спорткомплексу під Києвом: поліція затримали трьох керівників будівництва
Всі новини

Обвал дитячого спорткомплексу під Києвом: поліція затримали трьох керівників будівництва

Правоохоронці затримали трьох підозрюваних у причетності до обвалу даху у шкільному спортзалі у Вишневому на Київщині. Завтра їм обиратимуть запобіжні заходи. Прокурори проситимуть тримання під вартою або домашній арешт. Засідання відбудеться у Києво-Святошинському райсуді. Про це "5 каналу" повідомив речник Нацполіції Київської області Микола Жукович.

Затримали, зокрема директора фірми, яка була генеральним підрядником, виконроба та підприємця, який здійснював технічний нагляд під час будівництва спортивної арени.

Жукович розповів: "Кримінальне провадження в нас було з початку 2018 року відкрите, тому що ще тоді підозрювали, що це будівництво спортивної споруди могло вестись з порушенням норма та правил та використанням коштів не за призначенням. Безпосередньо вже коли відбувся обвал споруди, було відкрите кримінальне провадження за статтею 275 – це "безпечна експлуатація будівель і споруд". Нині ці два кримінальні провадження об'єднані в одне і трьом особам оголошено про підозру. Зараз вони перебувають в одному з ізоляторів тимчасового тримання". 

Причетним до обвалу даху спортарени школи у Вишневому під Києвом, яких затримали правоохоронці, загрожує до 12 років позбавлення волі. Про це повідомляє Нацполіція.

Як повідомляв 5.UA, дах обвалився у Вишневому, що під Києвом, напередодні. На момент інциденту у приміщенні перебували 30 дітей та тренер. Утім, за хвилину до інциденту їх встигли вивести. Як повідомляють у державній службі з надзвичайних ситуацій, в приміщенні площею 600 квадратних метрів упала третина даху. Як розповіла тренер спортивного закладу, вона почула дивні звуки, тож вирішила евакуювати вихованців просто перед самим обвалом. Постраждалих немає. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив впродовж тижня встановити причини обвалу даху. Зауважив, що торік на це будівництво витратили понад 17 мільйонів бюджетних коштів. 

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну